Dünya Kentlerini Eskişehir'de Resme Döküyor - Son Dakika
Yerel

Dünya Kentlerini Eskişehir'de Resme Döküyor

Dünya Kentlerini Eskişehir\'de Resme Döküyor

Dünya kentlerini gezerek fotoğrafladığı güzellikleri resme döken Ressam Saadet Özkanlı ‘Yaprak Yaprak İzlenimler’ isimli sergisini açtı.

09.05.2016 16:03

Dünya kentlerini gezerek fotoğrafladığı güzellikleri resme döken Ressam Saadet Özkanlı 'Yaprak Yaprak İzlenimler' isimli sergisini açtı.

İlk önce dünyanın önemli kentlerine giderek fotoğraflayıp, ardından Eskişehir'deki atölyesinde bu fotoğrafları yağlıboya tablolara dönüştüren sanatçı Özkanlı, Tepebaşı Belediyesinin Atila Özer Karikatürlü Ev'de yeni sergisini açtı. Ressam Saadet Özkanlı'nın sergisi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Özkanlı, 1992 yılından bu yana hobi olarak resim yaptığını belirterek, "Çeşitli atölyelerde çalıştım. Gülnur Rızvanlıoğlu'nun atölyesinde çalıştıktan sonra, iki arkadaşımla birlikte kendi atölyemi açtım. İlk kişisel sergimi ilk kez 2014 yılında açtım. Ardından, Artavita yarışmasında "certificate of excellence " kazandım. 2014 yılında Üretim Bandı grubuyla birlikte 9. Uluslarası Seramik Sempozyumunda resimlerimi sergiledim" dedi.

"Yaprak Yaprak İzlenimler" sergisi hakkında da bilgi veren sanatçı Özkanlı, şunları söyledi:

"Sergimde tuval üzerine yaptığım çalışmalar dışında yaprak üzerine resim çalışmalarım da yer alıyor. Seyahatlerimiz sırasında dünyanın çeşitli yerlerinde beni etkileyen kareler resimlerime yön verdi. Farklı kültürlerin, duvarlara evlere binalara yansıması resimlerime konu oldu. Yapraklar ise doğadaki halleriyle kendi başlarına bire şaheserdir. Her yaprağa bir anlam yüklemek istedim ve oldukça iyi tepkiler aldım.45 eserle açtığım bu sergi 15 Mayıs a kadar karikatürlü ev de devam edecek." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Kentlerini Eskişehir'de Resme Döküyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement