Düzce'de çölyak hastalarına özel koli dağıtıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Düzce'de çölyak hastalarına özel koli dağıtıldı

Düzce\'de çölyak hastalarına özel koli dağıtıldı
26.02.2026 02:03  Güncelleme: 02:05

Düzce Belediyesi, Ramazan ayında sosyal yardımlara ağırlık vererek, ihtiyaç sahibi çölyak hastaları için özel glutensiz gıda kolileri hazırladı. Toplam 150 hastaya elden teslim edilen koliler, sağlık sorunları nedeniyle buğday ürünü tüketemeyen bireyleri destekliyor.

Düzce Belediyesi, Ramazan ayında sosyal belediyecilik çalışmalarına ağırlık verdi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı Ramazan ayında da sürdürürken, çölyak hastalarını da unutmadı ve glutensiz gıda kolileri hazırladı.

Düzce Belediyesi, buğday unu ihtiva eden gıdaları yemeleri durumunda sağlık sorunu yaşayan çölyak hastaları için Ramazan ayına özel hazırladığı gıda kolilerinin dağıtımına başladı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte il merkezi, 7 ilçe ve 2 belde genelinde toplam 150 çölyak hastasına özel olarak gıda paketleri hazırladı.

Glutensiz gıda ve düşük proteinli gıda olmak üzere iki ayrı şekilde hazırlanan koliler, çölyak hastalarına teslim edildi. Gıda kolisinde, başta glutensiz ekmek unu olmak üzere kek pasta unu, makarna, ekmek, bisküvi, gofret, mısır gevreği, kraker ve çikolata yer aldı. Glutensiz gıda kolileri, müdürlük kayıtlarında yer alan hastaların evlerine kadar ulaştırıyor. Ayrıca doktor raporu ile müdürlüğe başvuruda bulunan çölyak hastalarına da koli teslimatları yapılıyor. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de çölyak hastalarına özel koli dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement