Düzce'nin Rekortmenlerine Ödül - Son Dakika
Yerel

Düzce'nin Rekortmenlerine Ödül

Düzce\'nin Rekortmenlerine Ödül

Düzce’de Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Gayri Menkul Sermaye İradı dallarında vergi rekortmeni olan mükellefler ödüllendirildi.

27.02.2014 13:14

Düzce'de Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Gayri Menkul Sermaye İradı dallarında vergi rekortmeni olan mükellefler ödüllendirildi.

Vergi bilincinin toplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi amacıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Vergi Haftası dolayısıyla 2013 yılında verilen beyannamelerinde, Gelir Vergisinde İbrahim Temel, Ersin Mutlu ve Nilüfer Özsoy, Kurumlar Vergisinde HAŞEP Kaplama, Çelebi Kalıp Makine İmalat ile SETA İnşaat Elektrik ve Gayri Menkul Sermaye İradı dalında Hilmi Fırat Çilingir vergi rekortmenleri olarak yer aldı.

Rekortmenler için düzenlenen ödül gecesinde konuşma yapan Düzce Defterdar Vekili Murtaza Kamer Düzce'nin Türkiye genelinde tahsilat oranı sıralamasında bir önceki yıla oranla 4 basamak yükselerek 73. Sıraya, tahsilat artışında ise 5 basamak yükselerek 66.sırada yer aldığına dikkat çekti. 2013 yılında Vergi tahsilatının 354 milyon, Tahsilat oranının ise yüzde 91 olduğunu ifade etti.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Verginin önemine, yaygınlaştırılmasına, vergi bilincinin yükseltilmesine ve kayıt dışına vurgu yaparak " Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde en önemli payı vergi gelirleri oluşturmaktadır. Vergi gelirleri her alanda yapılan hizmetlerin en önemli kaynağını oluşturduğundan ' Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır.' Cümlemiz vardır. Vergi gelirlerinin kutsaliyeti, yine tekrar halka, vatandaşa hizmet olarak dönmesinden kaynaklıdır. O bakımdan mutlaka vergi vermek ve verginin yaygınlaştırılması bu anlamda vatandaşlarımızın da bilincinin artırılması bakımından vergi haftası çok büyük önem arz etmektedir" dedi.

Vergi dairelerinin ve defterdarlıkların yaptığı çalışmaların, vatandaşların vergi bilincinin yükselmesinin vergi gelirlerinin artmasında büyük paya sahip olduğunu belirten Su "Vatandaş olarak, birey olarak, iş adamı olarak, iş veren olarak yada çalışan olarak bize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Bu noktada kayıt dışı ekonomiyi mutlaka ortadan kaldırmalıyız. Bu da bize şöyle bir görev getiriyor ki vatandaş olarak her alış verişte mutlaka fatura almalıyız. Bu durum hepimiz arasında yaygınlaştığı zaman kayıt dışı ekonomiyi minimize eder hatta sıfırlarız " dedi.

Vali Su, kayıt dışı ekonominin haksız rekabeti beraberinde getirdiğine değinerek "Bir tarafta çalışıp vergi veren, öbür tarafta bir başkası vergi vermiyor, kayıt dışı çalışıyor ve siz onunla rekabet etmek durumunda kalıyorsunuz. Bu aynı zamanda haksız rekabettir. Bu bakımdan hepimize düşen görevleri her birimiz yerine getirebilirsek İlimiz ve Ülkemiz açısından kayıt dışı ekonomiyi minimize eder hem de haksız rekabeti ortadan kaldırırız" diye konuştu.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça ile iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı gece de rekortmenlere ödülleri verildi. Konuşmaların ardından Gayri Menkul Sermaye İradı, Kurumlar Vergisi ve Gelir vergisi dallarında ilk üç sırayı paylaşan vergi rekortmenlerine protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'nin Rekortmenlerine Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement