Edirne'de 16 Okula Beyaz Bayrak - Son Dakika
Yerel

Edirne'de 16 Okula Beyaz Bayrak

Edirne\'de 16 Okula Beyaz Bayrak

Edirne'de 2011-2012 eğitim-öğretim yılı 'Beyaz Bayrak' ve 'Beslenme Dostu' projeleri kapsamında dereceye giren okullara ödülleri dağıtıldı.

21.02.2012 17:46

Edirne'de 2011-2012 eğitim-öğretim yılı 'Beyaz Bayrak' ve 'Beslenme Dostu' projeleri kapsamında dereceye giren okullara ödülleri dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında uygulanan 'Beyaz Bayrak Projesi' ile Milli

Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan 'Beslenme Dostu Okullar Projesi' kapsamında dereceye giren ilk ve ortaöğretim kurumları, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törende Beyaz Bayrak Projesi'ne müracaat eden 18 kurumdan 16'sına, Beslenme Dostu Okullar Projesi'ne müracaat eden 41 okul ve kurumdan ise 15'ine ödül verildi. Törene Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner,

Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hatice Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serhat Ocak ile ödül alan okulların öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda eğitimli nesiller yetiştirmek amacını taşıyan Beyaz Bayrak Projesi'nde ödüllendirilen 16 okul ve kurum şöyle:

"Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu İÖO, Lala Şahinpaşa İÖO, Serhat Koleji, Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım İÖO, Vali Fahri Yücel İÖO, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Havsa Vilayetlere Hizmet Birliği Anaokulu, Havsa Abalar İÖO, Keşan Ahmet Yenice İÖO, Keşan Mecidiye İÖO, Meriç Küplü Şehit Öğretmen Zeki Savruk İÖO, Uzunköprü 80. Yıl Anaokulu, Uzunköprü Muzaffer Atasay Anadolu Lisesi, Uzunköprü İÖO ve İş Okulu ile Uzunköprü Demokrasi İÖO."

İlk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğürencilerin sağlıklı beslenmesi ve hareketli yaşamalarına teşvik amacı taşıyan ve obezite olmalarını önleyici olan projeye başvuran Beslenme Dostu Okullar Projesi'nde ödül alan 15 okul ve kurum da şöyle:

"Edirne Koleji, Beykent Koleji, Serhat Koleji, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip

Lisesi, Nilüfer Hatun Anaokulu, Vali Fahri Yücel İÖO, Zübeyde Hanım İÖO, Karaağaç YİBO, Faika Şahika Raika Erkut Kardeşler İÖO, 80'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Keşan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Uzunköprü 80'inci Yıl Anaokulu ve Uzunköprü Muzaffer Atasay Anadolu Lisesi."

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. İl Sağlık Müdürü Dr. Hatice Gül ise, 2006'da uygulanmaya başlayan projelere bugüne dek 125 okulun müracaat ettiğini ve 80 okulun 90 ve üstü puan alarak ödüle layık görüldüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından her iki projede ödül almaya hak kazanan 31 okula plaket verildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de 16 Okula Beyaz Bayrak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement