19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 95'inci yılı kutlamaları Soma'da yaşanan faciadan dolayı iptal oldu. Edirne'de kutlamalar çerçevesinde resmi tören için Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.
Tören, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak'ın Anıta çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalarla devam eden programda, Serhat Ocak, Mustafa Kemal'in kurtuluş mücadelesi ile ülkenin uçurumun kenarında olan bir ülkeden yıllarca süren mücadeleler neticesinde dünyanın saygıyla andığı, tanıdığı yeni bir devletin ilk adımı olduğunu söyledi.
Ocak, "Ya istiklal ya ölüm parolasıyla Ulu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milletinin birlik ve beraberlik öncesinde neler başarabileceğinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu önemli günü ulu önder gençliğe armağan ederek gençliğe verdiği değeri göstermiştir. 'Biz her şeyi gençliğe bırakacağız, geleceğin ümidi ışıklı çiçekli onlardır. Bütün ümidim gençlerdedir' sözü ile gençlere verdiği önemi göstermiştir. Gençliğe hitabesinde, 'Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir' ifadesiyle sorumluluklarını hatırlatmıştır. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, evrensel ve insani değerlere sahip, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bilgili ve özgüven sahibi, sorumluluklarını bilen, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek bireyler olarak ay yıldızlı bayrağımızı daha yükseklere dalgalandırmak için çalışacağınıza yürekten inancımız tamdır" dedi.
Ayrıca Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ocak, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Kutlamalar konuşmaların ardından sona erdi. - EDİRNE
Son Dakika › Yerel › Edirne'de 19 Mayıs Töreni Buruk Geçti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?