Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Uzunköprü Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anaokulu öğrencilerine diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

16.05.2015 12:29

Uzunköprü Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından anaokulu öğrencilerine diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, ağız ve diş sağlığının özellikle çocuklar için önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Diş fırçalama alışkanlığının çocuklara küçük yaşta kazandırılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Dişler fırçalanmadığı takdirde ileride çözümü olmayan hastalıklara yol açabilir, daha sonrasında bizleri sağlık acısından ciddi şekilde etkilemektedir" dedi.

Vakıf Haftası

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Vakıf Haftası kapsamında vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

Eski Cami önündeki programda Edirne Valiliği Roman Mehteran Takımı konser verdi. Konserin ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, etkinliğin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Vakıf Haftası'nı, "sanat" temasıyla işlediklerini söyledi.

Edirne'de çok sayıda vakıf ve aynı zamanda sanat eserinin olduğunu aktaran Güneren, hafta kapsamında etkinliklerinin devam edeceğini kaydetti.

Engelliler Haftası

Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği tarafından Engelliler Haftası kapsamında empati etkinliği düzenlendi.

Derneğin başkan yardımcısı Serpil Erkenciler, Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen etkinliğin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların toplumun her alanında yer aldığının bilinmesi gerektiğini belirtti.

Etkinliğe katılan vatandaşların engellileri anlayabilmesi için gözlerinin bağlanarak hareket etmesini sağladıklarını belirten Erkenciler, "Bu etkinlik sayesinde vatandaşlar engelli kişilerin yaşadıklarını bir nebze de olsa hissetti. Toplumun her alanında yer alan engelli vatandaşlara saygı duyulması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement