Edremit'te Roman Soykırımı Kurbanları Anıldı - Son Dakika
Yerel

Edremit'te Roman Soykırımı Kurbanları Anıldı

Edremit\'te Roman Soykırımı Kurbanları Anıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Nazi Almanya'sı tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın kurbanlarını anmak amacıyla 'Poratmos Anma Programı' düzenlendi. Programa Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı da katıldı. Törende, Soykırıma uğrayanların anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından barış ve adaletin tesis edildiği bir dünya temennisiyle her bir canı temsilen denize çiçekler bırakıldı.

03.08.2023 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Dünya Savaşı Nazi Almanya'sı tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın kurbanlarını anmak "Poratmos Anma Programı" gerçekleştirildi.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu tarafından Akçay Mahallesi iskelesinde düzenlenen "Poratmos Anma Programı"na katıldı.

İkinci Dünya Savaşı boyunca Nazi Almanyası ile müttefikleri tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın kurbanlarını anmak maksadıyla her sene dünyada ve ülkemizdeki Roman lokasyonlarında yapılan anma etkinlikleri çerçeveisinde Akçay sahilinde program gerçekleştirildi.

Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Halim Taşkara, törende yaptığı konuşmada, "İkinci Dünya Savaşı boyunca Nazi Almanyası ile müttefikleri tarafından Romanlara karşı işlenen Roman Soykırımı'nın (Porajmos) kurbanlarını anmak maksadıyla her sene dünya da ve ülkemizdeki roman lokasyonlarında törenler düzenlenmemektedir. Bu gününün seçilme nedeni, 1944 yılı 2 ile 3 Ağustos tarihleri arasındaki gecede başta kadınlar, çocuklar ve yaşlı insanlar olmak üzere 2 bin 897 Romanın Auschwitz toplama kampındaki Çingene aile kampında topluca öldürülmesidir. Soykırım dahilinde öldürülmüş kurbanların sayısına dair tahminler 220 bin ile 750 bin arasında değişmektedir. Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu organizasyonunda bizde bu acı tarihi soykırımı gerek sonraki kuşak romanlara gerekse, akrabalarımızın yaşadığı bu elim hadiseyi genel ve lokal kamuoyu nezdinde yad ediyoruz" dedi.

Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Halim Taşkara, açıklamanın sonunda Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı ve katılımcıları, barış ve adaletin tesis edildiği bir dünya temennisiyle her bir canı temsilen denize çiçek bırakmaya davet etti.

Soykırıma uğrayanların anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup ardından barış ve adaletin tesis edildiği bir dünya temennisiyle her bir canı temsilen denize çiçekler bırakıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te Roman Soykırımı Kurbanları Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement