Efes Selçuklu Çocuklar 23 Nisan'da Antik Kenti Gezdi - Son Dakika
Yerel

Efes Selçuklu Çocuklar 23 Nisan'da Antik Kenti Gezdi

Efes Selçuklu çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Efes Antik Kenti'ni gezdi. Çizgi film ve masal dünyasının ünlü kahramanları da geziye eşlik etti. 250 çocuk, rehber eşliğinde antik tiyatro, Liman Caddesi, Hadrian Tapınağı, Celsus Kütüphanesi gibi noktaları gezdi. Ayşe Zülkadiroğlu tarafından yazılan Efes Macerası kitabı hediye edildi. Gezi, çocukların İzmir Marşı söylemesiyle sona erdi.

20.04.2023 17:39

Efes Selçuklu çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Efes Antik Kenti'ni gezdi. Çocukların Efes Selçuk'un tarihini öğrenmesi amacıyla düzenlenen geziye, çizgi film ve masal dünyasının ünlü kahramanları da eşlik etti.

Sabahın erken saatlerinde Efes Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünde toplanan 7 ile 14 yaş arasındaki 250 çocuk, Efes Antik Kenti içerisinde yer alan antik tiyatro, Liman Caddesi, Hadrian Tapınağı, Celsus Kütüphanesi gibi noktaları rehber eşliğinde gezdi.

Gezide çocuklara Selçuk Efes Kent Belleği yayınlarından çıkan, Ayşe Zülkadiroğlu tarafından yazılan; Güven Bilge'nin çizgileriyle hayat bulan 'Efes Macerası' kitabı hediye edildi. Çocuklar, Celsus Kütüphanesi önünde 'Dünya Çocukları Dost Olsun, Barış Getirsin' yazan bir pankart açtı. Efes Selçuk Belediyesi tarafından kentin çocuklarına Efes Antik Kenti'ni tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi, çocukların Efes Antik Tiyatro'da söylediği İzmir Marşı ile son buldu.

Efes Selçuklu Çocuklar 23 Nisan\'da Antik Kenti Gezdi
Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement