Ege Yolcu Dergisi'nden "Dünya Madenciler Günü" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Ege Yolcu Dergisi'nden "Dünya Madenciler Günü" Etkinliği

Ege Yolcu Dergisi\'nden "Dünya Madenciler Günü" Etkinliği

Ortaca'da iki ayda bir yayın yapan Ege Yolcu Dergisi, "Dünya Madenciler Günü" nedeniyle moral etkinliği düzenledi.

11.12.2012 10:05

Ortaca'da iki ayda bir yayın yapan Ege Yolcu Dergisi, "Dünya Madenciler Günü" nedeniyle moral etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe

Gürleyik Köyü sınırları içerisinde bulunan Krom Maden Ocakları'nda çalışan maden işçileri, Ege Yolcu Dergisi tarafından tahsis edilen minibüslerle Dalaman'a getirildi. Maden ocaklarında çalışan en ihtiyar ve en genç maden işçilerine plaket verildi.

Etkinlikte madencilikle ilgili projeksiyon sunumunu yapan Ege Yolcu Dergisi Editörü Nadir Şahin; "Krom maden Ocaklarında çalışan arkadaşlarımızın yaşam hikayelerini dergimizin geçmiş sayılarında yazmıştık. Onlarla birlikte kalıp, aynı ortamı paylaşıp çalışma koşullarına tanık olduğumda çok etkilenmiştim. 4 Aralık "Dünya Madenciler Günü" olmasına rağmen, geçtiğimiz yıla kadar bölgemiz madencilik tarihinde hiç bir zaman madenciler için bir gün düzenlenip kutlanmamıştı. Yerin 1800 metre derinliklerinde, zor koşullar altında çalışan bu arkadaşlarımız için ilk kez geçtiğimiz yıl Gürleyik Köyü'nde bir etkinlik düzenleyerek onların gününü kutlamıştık. Bu yıl da biz onları unutmadık" dedi.

Maden Mühendisi İbrahim Ağaya ise; "Dünya Madenciler Günü" nün önemine değinerek, bölgede ki madencilik tarihi hakkında bilgiler verdi.

Ege Yolcu Dergisi tarafından hazırlanan plaketlerin dağılımı ise;

Harmancık Maden İşletme Taşeronu Muzaffer Günel'e CHP Muğla eski Milletvekili Dr. Ali Aslan, Maden Mühendisi İbrahim Ağaya'ya, Ortaca Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Durak, "En Yaşlı Madenci" Kadir Ermiş'e CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, "En Genç Madenci" Murat Nazeden'e CHP İl Genel Meclis Üyesi M.Ali Avcı, maden kazası geçirmiş Hüseyin Eşmeli'ye CHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Yarar onur plaketlerini verdi.

Maden mühendisleri de çiçek buketini derginin editörü Nadir Şahin' den aldılar. Etkinlik çerçevesinde maden işçilerinin çalışma esnasında kullandıkları baret, karpit lambası, bataryalı fener, çekiç vs malzemeler yanında çalışma koşullarını anlatan fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı. Program daha sonra Ege Yolcu Dergisi tarafından verilen yemekle sonlanırken, madencilere birer kaşkol hediye edildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege Yolcu Dergisi'nden 'Dünya Madenciler Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement