Eğitim Bir-Sen'den 'barınma' Protestosu (Fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen'den 'barınma' Protestosu (Fotoğraflı

Eğitim Bir Sen Van Şubesi'ne bağlı öğretmenler, yaşadıkları barınma sorununu protesto etmek için yaptıkları basın açıklamasının ardında oturma eylemi gerçekleştirdi.

03.01.2012 16:00

Eğitim Bir Sen Van Şubesi'ne bağlı öğretmenler, yaşadıkları barınma sorununu protesto etmek için yaptıkları basın açıklamasının ardında oturma eylemi gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı'nda toplanan sendika üyesi öğretmenler adına basın açıklamasını okuyan Genel Sekreter Fuat Arpa, depremin üzerinden iki ay geçmesine rağmen eğitim çalışanlarının hala sokaklarda olduğunu belirterek, eğitim çalışanlarının bu şartlarda sağlıklı olarak görevlerini yapmalarının imkansız olduğunu söyledi.

Bakanlığın ve valiliğin sürekli olarak konteynerlerin geldiği öğretmenlerin barınma sorununun biteceği şeklinde açıklamalarda bulunduklarını ifade eden Arpa, şunları kaydetti:

"Biten sadece ümitler oldu. Biten sadece genç eğitimcilerin gözlerindeki heyecan oldu. 6 binin üzerindeki eğitim çalışanından sadece bin 600'ü barındırılmıştır. Sözde barındırılan bu öğretmenler 16 kişilik koğuşlara doldurulmuş, ısınma, banyo, tuvalet ve güvenlik sorunları çözülmemiştir. Geriye kalan özellikle evli olan öğretmenler için ne tür bir çalışma yapıldığı hala bilinmemektedir. Eğitim çalışanlarının sorunları ve eğitim durumu ortada iken bunlar ilgilenmeyip sürekli olarak personelini rencide edici açıklamalarda bulunan sayın bakanımız eğitim camiasına yakışmamaktadır."

Göreve çağrılan öğretmenlere ilk haftalar için ders ücretlerinin acilen ödenmesini isteyen Arpa, uzun süre fedakarca çalışan yöneticilere de özel bir izin verilmesini istedi.

Ayrıca, Van ve Erciş ilçesindeki kamu görevlileri için düşünülen tazminatın 500 lira olarak en az 3 yıl boyunca ödenmesini gerektiğini bildiren Arpa, bir çok kurum çalışanının söz verilen ödemeyi aldıkları halde milli eğitim çalışanlarına ödemenin yapılmadığını savundu.

Yapılan açıklama sonrası bir öğretmenin Van ile ilgili yazdığı şiiri okuyan Arpa, basın açıklamasına katılan üyelerle yarım saatlik oturma eylemini gerçekleştirdi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen'den 'barınma' Protestosu (Fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement