SEMA KAPLAN - Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de askeri servis aracının geçişi sırasında bir dershane önünde bomba yüklü aracın patlatılmasıyla yaşamını yitiren altısı öğrenci yedi kişinin isimleri ildeki eğitim kurumlarında yaşatılacak.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, saldırıda yaşamını yitiren öğrenciler Rıdvan Süer, Eren Şahin Eronat, Ferhat Mutlu, Melek İpek, Mehmet Salih Ekinci ve Engin Taşkaya ile veli Cengiz Kaya'nın adının yeni yapılan okullarda yaşatılması yönünde komisyon kararı alındı. Valilikçe onaylanan karar, patlamada çocuklarını kaybeden ailelerce de memnuniyetle karşılandı.
"Çocuklarımızın isimlerini Diyarbakır'da yaşatacağız"
İl Mili Eğitim Müdürü Adnan Hurata, AA muhabirine, karar doğrultusunda ilk olarak merkez Kayapınar ilçesinde yapımı tamamlanan, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hizmete açılması planlanan 32 derslikli bir ortaokula ailesinin de onayı ile "Rıdvan Süer" ismini verdiklerini dile getirdi. Patlamada yaşamını yitiren Ferhat Mutlu'nun adını da memleketi Lice ilçesindeki bir okula vermeyi düşündüklerine işaret eden Hurata, ilde yapımı devam eden 91 okul olduğunu, okullar tamamlandıkça çalışmanın devamının geleceğini vurguladı.
Hurata, "Şehitlerimizin isimlerini vereceğimiz yedi okulu ailelerinin de katıldığı törenlerle eğitim öğretime açmayı planlıyoruz. Çocuklarımızın isimlerini Diyarbakır'da inşallah yaşatacağız" dedi.
"Arzumuz oğlumun ismini Diyarbakır'da yaşatmaktı"
Saldırıda oğlu Rıdvan Süer'i kaybeden ve acısını ona yazdığı şiirlerle dindirmeye çalışan Şemsettin Süer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde "oğlunun isminin yaşatılması" yönündeki talebinin gerçekleştirildiğini belirtti. Süer, oğlunun adının Ankara'da bir Anadolu lisesi, iki park ve bir çocuk kulübüne verildiğini hatırlattı.
"En büyük arzumuz oğlumun ismini Diyarbakır'da yaşatmaktı" diyen Süer, Yenişehir'deki bir sokağa oğlunun isminin verilmesini istediklerini anlattı. Bu taleplerine ilişkin mahalle sakinlerince toplanan imzaların valilik kanalıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildiğini ifade eden Süer, şunları söyledi:
"Buna rağmen talebimiz dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından 'Böyle bir uygulamamız yoktur' denilerek kabul edilmedi. Oğlumun isminin Diyarbakır'da yaşatılmasını istemem Diyarbakır'a sevgimin ve bu kente kırgınlığımın olmadığının işaretiydi. Ancak kabul edilmemişti."
- "İçimde ukde kalmıştı"
Şemsettin Süer, Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan, valilikçe onaylanan karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:
"İçimde ukde kalmıştı. Oğlumun isminin bir eğitim yuvasında yaşayacak olması daha kıvanç verici. Sabrettik ve bu karar daha da sevindirici oldu. İnşallah bu okullarda vatanına, milletine faydalı çocuklar yetişir de biz de onlarla gurur duyarız. Oğlumun ismi Diyarbakır'da yaşatılmasa bir burukluk yaşardım."
Patlamada hayatını kaybeden öğrencilerden Ferhat Mutlu'nun babası Mehmet Mutlu da oğlunun isminin bir okula verilecek olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Ferhat Mutlu'nun adının Lice ilçesindeki bir okulda yaşatılacak olmasının kendileri için daha da önemli olduğunu anlatan baba Mutlu, davet edilmeleri halinde okulun açılışı için düzenlenecek törene katılmak istediklerini sözlerine ekledi.
Son Dakika › Yerel › Eğitim Şehitleri'Nin Adı Okullarda Yaşatılacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?