Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Seyfi Meriç, "60 aylık çocukları ilkokula göndermek daha önce denenmiş ve başarısız sonuç alınmıştır" dedi.
Petrol İş Trakya Şubesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Meriç, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanuna ilişkin, 60 aylık bir çocuğun beyin ve kas yapısının ilkokula başlamak için yeterli seviyede olmadığını ileri sürdü.
Çocuğun bu yaşta psikolojik olarak da okula gitmeye hazır olmadığını savunan Meriç, şunları söyledi:
"60 aylık çocukları ilkokula göndermek daha önce denenmiş ve başarısız sonuç alınmıştır. Bu gerekçeyle 60 ay ile 83 ay çocukları aynı sınıfta olmamalıdır. 60 aylık çocuğunuzu okula göndermeyin."
Muhabir: Tolga Ayan/ Cihan Demirci
Yayıncı: Nurettin Coşkun - KIRKLARELİ
Son Dakika › Yerel › Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Meriç Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.