Eğitimde 2013 Yılı Soma'nın Yılı Olacak - Son Dakika
Yerel

Eğitimde 2013 Yılı Soma'nın Yılı Olacak

Eğitimde 2013 Yılı Soma\'nın Yılı Olacak

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, ilçedeki eğitim sorunlarını görüşmek üzere Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.

26.11.2012 11:03

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, ilçedeki eğitim sorunlarını görüşmek üzere Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.

Kaymakam Karataş'a ziyaretinde, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, İl Genel Meclisi üyeleri İbrahim Demiraslan ve Abdullah Ekşi ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy da eşlik etti. 2013 yılında yapılması planlanan Soma Fen Lisesi, Cenkyeri Öztüre İlkokulu, Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi eğitim binaları proje çalışmaları ve 251 bin Dev Öğrenci Projesi çalışmaları hakkında gerçekleşen ziyarette Vali Daşöz'e, ilçedeki eğitim çalışmaları ve sorunlar hakkında bilgi verildi.

FEN LİSESİ 24 DERSLİKLİ OLACAK

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Kaymakam Abdülkadir Karataş, "Soma'ya yapılacak Fen Lisesi yeri ile ilgili olarak; ELİ'ne ait 13 bin 890 metrekare alanın kamulaştırılmasının Türkiye Kömür İşletmeleri yönetim kurulu tarafından uygun görüldü. Kamulaştırma bedelinin ödenmesi durumunda arsa hazineye devredilecek. Geriye kalan SEAŞ Genel Müdürlüğüne ait 10 bin 349 metrekare arsanın kıymet takdirinin yapılarak, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünce uygun görülmesi durumunda hazineye devri yapılacak. Fen Lisesi 24 derslikli olacak ve yanında Çok Amaçlı Spor Salonu ile öğrenci pansiyonu da yapılak" dedi.

Cenkyeri Öztüre İlkokulu'nun halen bulunduğu zemininden fay hattı geçmesi nedeniyle yeni okul yeri olarak mülkiyeti hazineye ait 8 bin 500 metrekarelik alan belirlendiğini söyleyen Karataş, "Okul projesi daha önce 12 derslikli olarak planlanmıştı. Ancak deprem riski nedeniyle; eski binanın da kullanılamayacağı göz önüne alınarak 18 derslik olacak yeni okul 2013 yılı yatırım planına alındı" diye konuştu.

EĞİTİM UYGULAMA OKULU 2013'TE YAPILACAK

Karataş, Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nin ise; İstasyon Mahallesi'ndeki Soma Belediyesi'ne ait arsaya Soma Belediye Başkanlığı tarafından 2013 yılında yaptırılacağını açıkladı. Arsa ile ilgili diğer parsellerdeki kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini, okulun inşaatının proje belirlendikten sonra başlayacağını ifade etti.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün yapılan çalışmaları olumlu karşıladığı, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Soma'nın potansiyelinin çok fazla olduğunu dile getirdiği öğrenildi. Daşöz'ün, yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, 2013 yılının eğitim çalışmaları ve 251 Bin Dev Öğrenci Projesi açısından da atılım yılı olacağına inandığını kaydedildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimde 2013 Yılı Soma'nın Yılı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement