Pandemide tavuk yetiştiriciliği arttı - Son Dakika
Yerel

Pandemide tavuk yetiştiriciliği arttı

- Pandemide tavuk yetiştiriciliği arttı Kilis'te pandemi sürecinde artan yumurta fiyatları nedeniyle bir çok vatandaş, evlerinin bahçesinde kümeslerde tavuk yetiştirerek, hem yumurtalarından faydalanırken hem de etini tüketiyor.

27.10.2021 10:20  Güncelleme: 13:39

- Pandemide tavuk yetiştiriciliği arttı

KİLİS - Kilis'te pandemi sürecinde artan yumurta fiyatları nedeniyle bir çok vatandaş, evlerinin bahçesinde kümeslerde tavuk yetiştirerek, hem yumurtalarından faydalanırken hem de etini tüketiyor.

Kilis ve ilçelerinde özellikle pandemi sürecinde artan yumurta fiyatları ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle ardından bazı vatandaşlar, bağevlerinde, bahçeli evlerinde ve balkonlarında tavuk beslemeye başladı. Tavukların doğal olarak yumurtladıkları yumurtaları için tercin eden vatandaşların, bazıları ise yetiştirdiği tavukları daha doğal olduğu için keserek etini tüketiyor. Talebin fazla olması nedeniyle Gaziantep'ten Kilis ve ilçelerine tavuk ve horuz getirilerek satılmaya başlandı. Tanesi 20-60 TL arasında değişen tavuklar, satışına yoğun ilgi olduğu öğrenildi. Gaziantep'ten tavuk ve horoz getirerek, Elbeyli ilçesinde satan Mustafa Yiğit, Pahdemi döneminde tavuk besleyenlerin sayısında artı yaşandığını ifade ederek, "Hum adaklık, hem beslemelik, hem yumurtalık tavuklarımız var. Talep çok fazla, bağevlerinde, köylerde, evlerinin balkonlarında besliyorlar. Yumurtalar organik, eti organik, bu nedenle vatandaşlar yoğun talep gösteriyorlar" dedi.

Pandemide tavuk yetiştiriciliği arttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pandemide tavuk yetiştiriciliği arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement