Emekli Müfettişin Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Yerel

Emekli Müfettişin Öldürülmesi Davası

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde emekli müfettişin yaşamını yitirdiği olayla ilgili biri tutuklu 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

11.08.2011 12:46

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde emekli müfettişin yaşamını yitirdiği olayla ilgili biri tutuklu 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, emekli Milli Eğitim Müfettişi İhsan Aksoy'u (65) havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıktığı sırada öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Mehmet Aksoy katıldı. Aksoy'un torunu olan tutuksuz sanık A. O. (16) ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, öldürülen Aksoy'un eşi Safiye Aksoy ile oğulları Halil İbrahim ve İsmail Aksoy da hazır bulundu.

Duruşmada ifadesi alınan tutuklu sanık Aksoy, daha önce verdiği ifadelerini aynen tekrar ettiğini belirtti.

Sanıkların avukatı Arzu Karakullukçu, duruşmada daha önce dinlenilmeyen bir tanığın dinlenmesi ve müvekkilinin ellerinin titrediğine dair sağlık raporunu alabilmesi için Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Nöroloji Bölümüne sevkinin sağlanmasını talep etti.

Müşteki avukatı Ali Haydar Dereli de daha önceki beyanlarını tekrar ettiklerini kaydederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanık Aksoy'un KTÜ Farabi Hastanesi Nöroloji Bölümüne sevkinin sağlanmasına ve dosyadaki diğer eksik hususların giderilmesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluğunun devamına, ruhsal halinin anlaşılması ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespiti için ellerinin titrediğinin belirlenmesi amacıyla KTÜ Farabi Hastanesi Nöroloji Bölümüne sevkinin sağlanmasına ve dosyadaki diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Söğütalan köyünde, 19 Eylül 2010'da tüfekle havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıkan emekli Milli Eğitim Müfettişi İhsan Aksoy (65), başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Mehmet Aksoy hakkında, "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme", tutuksuz yargılanan torunu 16 yaşındaki O. A. hakkında da

"tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan dava açılmıştı.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emekli Müfettişin Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement