İzmir Valiliğinden Yalanlama - Son Dakika
Yerel

İzmir Valiliğinden Yalanlama

İzmir Valiliğinden Yalanlama

İzmir Valiliği, yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili süren dava kapsamında bir avukatın yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

07.11.2014 20:35  Güncelleme: 21:33

İzmir Valiliği, yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili şüphelilerin avukatlığını yapan bir kişinin basın kuruluşlarına asılsız beyanlarda bulunduğu bildirdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, söz konusu avukatın, eylül ayında bir terör örgütü üyesinin İzmir Valiliği'ne yönelik keşif yaptığı ancak bu kişinin emniyetin istihbarat birimlerince takip edilemediği yönündeki sözleri üzerine şu bilgilere yer verildi:

"Gerek PKK terör örgütü gerekse diğer illegal örgütlenmelerin faaliyetlerinin takibi yasalar çerçevesinde emniyet birimlerince yapılmaktadır. Nitekim 21 Nisan 2014 tarihinde PKK terör örgütü adına Hakkari kırsalında faaliyet gösteren S.Ş. isimli örgüt mensubunun keşif istihbarat faaliyetlerinde bulunmak üzere beraberinde iki sahte kimlikle İzmir'e geldiği ve 3 gün kaldığı, ağustos ayı başlarında eylem hazırlığı maksadıyla  tekrar ilimize geldiği, 17 Ağustos 2014 tarihinde yürütülen çalışmalar ile Aydın-Söke- Kuşadası Çevreyolu üzerinde bulunan kum ocağı bölgesinde emniyet birimlerince yapılan planlı, koordineli ve başarılı çalışmalar çerçevesinde yakalanmasının sağlandığı, sevk edildiği adli mercilerce de tutuklanarak cezaevine gönderildiği anlaşılmaktadır."

Açıklamada ayrıca, aynı avukatın  "şimdi bizim müvekkiller döneminde M. Muhittin Yıldırım ile ilgili bir dinleme yok, esas bu arkadaşla ilgili olarak Kudret Dikmen tarafından yapılan usulsüz dinlemeler var" şeklindeki ifadelerine yönelik olarak da şu ifadeler kullanıldı:

"2012 yılında İzmir Emniyet Müdürlüğünde vazife yapan, şu anda da Polis Başmüfettişi olarak görevde bulunan M. Muhittin Yıldırım'ın kullanmış olduğu telefonuna, Uğur Akkuş sahte ismi kullanılarak 11 Temmuz 2012 tarihinden itibaren İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğünce 2 kez 6 ay süre ile mahkeme kararına istinaden önleme dinlemesi yapıldığı, bu dinlemenin yapıldığı dönemde henüz İzmir'de görevde olmayan İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in imzasının bulunmasının mümkün olmadığı, söz konusu bu dinlemenin 2012 yılında dinleme kararı alan ve yargılanan bahse konu şüpheli görevliler tarafından yapıldığı ile ilgili olarak adli yargılamanın da devam ettiği bilinmektedir."

Valilik açıklamasında avukatın iddialarının gerçeği yansıtmadığı, kasıtlı olarak medyaya servis edildiği ve emniyet birimlerine yönelik bir algı çalışmasının yürütüldüğü kaydedildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Valiliğinden Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement