Engelli Meclisi'nden Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Engelli Meclisi'nden Bilgilendirme Toplantısı

Engelli Meclisi\'nden Bilgilendirme Toplantısı
12.11.2012 10:52

İzmit Belediyesi Engelli Meclisi tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İzmit Belediyesi Engelli Meclisi tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Engelli Meclisi Başkanı Tenzile Görgün, yürütme kurulu üyeleri Mehmet Yılmaz, Vedat Girgin, Nesrin Atar, Murdan Şenol, Arzu Akduman, Hande Çıtır, Aysun Çiftçi, Yasemin Aksoylu ve Elif Kaya katıldı.

Bilgilendirme toplantısında İzmit Belediyesi Gençlik Çalışmaları Sorumlusu Ömer Kaya tarafından katılımcılara proje hazırlanması sırasında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verildi.

Engelli Meclisi Başkanı Tenzile Görgün engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına onurlu bir birey olarak katılımlarının sağlanması, ayrımcılığa uğramadan insan haklarından yararlanarak toplumsal hayata katılmaları için stratejilerin belirlenmesi çalışmalarının meclis tarafından hazırlanacak projelerle gerçekleştirileceğini vurguladı. Toplantıda alınan kararla özellikle dünyada ve ülkemizde engellilerin herkesten farksız yaşaması ve hayata entegrasyonu için birçok çözüm, teknoloji ya da tasarlanmış ürün olduğu, gelişmiş ülkelerde var olan yapının aksine ülkemizde engellilerin gerekli ürün ya da hizmetlere zahmetsizce ulaşmasını sağlayacak yeterince aktif referans noktaları bulunmadığı belirlendi. Bu alanda yaşanan gelişmeler engellilerin rehabilitasyonu, entegrasyonu, bakımı ve özel eğitimi konularında büyük önem taşımakta olup, son yıllara kadar yoğun olarak ithal edilen bu ürünlerin yerli üreticiler tarafından da önemli ölçüde sağlandığı ve üretildiği de kaydedildi.

Meclis Başkanı Tenzile Görgün gelişmeleri takip etmek

ve ihtiyacı olan engellileri bilgilendirerek yönlendirebilmek için İstanbul'da 6-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Engelsiz Yaşam Fuarının

ziyaret edilmesi kararı alındığını da söyledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Meclisi'nden Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika


Advertisement