Denizli'de Engelli Turizmine Öncülük Edecek Proje Başladı - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Engelli Turizmine Öncülük Edecek Proje Başladı

Denizli Valiliği, engelli bireyler için Engelli Bireylerin Konaklama ve Yeme İçme Sektörlerine Erişimi projesini hayata geçirdi.

28.11.2013 09:34  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Valiliği, turizmde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla "Engelli Bireylerin Konaklama ve Yeme İçme Sektörlerine Erişimi" projeyi hayata geçirdi.

Denizli Valiliği, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilen, Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programında yer alan proje ile fiziksel engelli bireylerin konaklama ve yeme içme sektörlerine erişilebilirliklerini artırmaya yönelik eğitim ve mesleki yeterlilik müfredatı geliştirilerek sektörde engellilerin ihtiyacının belirlenmesine ve buna yönelik düzenleme yapılmasına öncülük edilmesi amaçlanıyor.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Bulgaristan, Belçika ve Polonya'dan eğitim, rehabilitasyon ve danışmanlık kuruluşlarının ortak olduğu projenin paydaşlarını valilik toplantı salonunda kabul etti.

Sadece Denizli için değil tüm turizm sektörü adına  örnek bir projeye Denizli olarak ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Demir, projenin özellikle engelli bireylerin konaklama ve yeme içme sektörlerine erişimiyle ilgili, bu sektörde çalışanların, hizmet verenlerin engellilere bu erişimi sağlamada göstereceği kolaylığa öncülük edeceğini belirtti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de Engelli Turizmine Öncülük Edecek Proje Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement