Engelliler Hastane Hizmetlerinden Memnun - Son Dakika
Yerel

Engelliler Hastane Hizmetlerinden Memnun

Engelliler Hastane Hizmetlerinden Memnun

Kamu Hastaneleri Birliği Eskişehir İl Genel Sekreteri Hüseyin Fidan, Sakatlar Derneği’ni ziyaret ederek engelli bireylerle ilgili projesini anlattı.

12.02.2014 15:09

Kamu Hastaneleri Birliği Eskişehir İl Genel Sekreteri Hüseyin Fidan, Sakatlar Derneği'ni ziyaret ederek engelli bireylerle ilgili projesini anlattı.

Fidan, genel sekreterliği bünyesinde kurulan Muhtaçlara Sağlık Hizmeti Birimi (MUSAB) aracılığı ile 1 Ocak 11 Şubat 2014 itibari ile yoksul, kimsesiz, yaşlı, engelli ihtiyaç sahibi 69 kişiye destek olunduğunu söyledi.

Özürlü Bireyler için Ulaşılabilirlik Temel Bilgi Rehberine bağlı olarak 'Sağlık Tesisleri Denetleme Formu' oluşturulduğunu vurgulayan Fidan, uygulama sonuçları hakkında şu bilgileri verdi:

"Sağlık tesisinin bahçesinde yaya güvenliğini sağlamak amacıyla; taşıt trafiği ile yaya trafiği birbirinden ayrılmış, yaya kaldırımlarına standartlara uygun olarak rampa yapılmıştır. Otopark alanlarında, engelliler için en az bir olmak üzere toplam park yeri sayısının yüzde 5'i kadar yer ayrılmıştır. Sağlık tesislerinin bahçe ana girişinde görme engellilerin rahatça ulaşabileceği bir yerlere 'Hastane Yerleşkesi Kabartma Haritası' yerleştirilmiştir. Bina girişleri engellilere uygun düzenlenmiştir. Acil, poliklinik, servis girişlerine bilgilendirme, yönlendirme, uyarma amaçlı bilgilendirme işaret ve sistemlerinin bulunması sağlanmıştır. Bina içi yatay dolaşım alanları engellilere uygun düzenlenmiştir. Bütün hastanelerimizde engelli poliklinik odaları, engelli tuvaletleri, kliniklerde engelli hasta odaları veya engelli hasta yatakları oluşturulmuştur. Hastanelerimizin tamamında işaret dili bilen personelimiz bulunmaktadır" dedi.

MUSAB çalışmalarından da bahseden Fidan, şöyle devam etti:

"İlde yaşayan maddi ve manevi muhtaçlık kapsamındaki hastaların mahallerinde ziyaret edilmesi, ihtiyaçların tespiti, sağlık hizmetine ulaşımlarını sağlamak amacıyla nakil hizmetinin sunulması, hastanede muayenesi, tedavileri ve gerektiğinde tedavi merkezlerine nakillerinin yapılması, öncelikli hastalar statüsünde takip edilmesi, tedavi bitiminde yaşadıkları mekana nakillerin sağlanması, gerekli hallerde arınma beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamayan ilgili kurumlar nezdinde bilgilendirilmesini amaçlayan bir sosyal sorumluluk programıdır."

ENGELLİLER HASTANE HİZMETLERİNDEN MEMNUN

Sakatlar Derneği Bakanı Cafer Eşen ise, engelliler için hastanelerde yapılan hizmetlerden memnun olduklarını dile getirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eşen, "Geçmiş yıllara bakarak kamu hastaneleri mimari yönünden gelişti güzelleşti. Ulaşabilirlilik konusunda engelli üyelerimiz memnunlar. Aynı zamanda da geçmişte 15-20 yıl önce hastaneler çok kötü durumundaydı. Özellikle engelliler için daha kötüydü. Şimdi hastanelerimiz çok temiz hijyen ve hayalimizde olmadık ağır engelliler için odalar yapılmış ve üyelerimiz bundan yararlanıyorlar. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere Hüseyin Bey'e teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Hastane Hizmetlerinden Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement