Erciyes'te Buz Tutan "Akkız Otu" Fotoğrafı Ödül Getirdi - Son Dakika
Yerel

Erciyes'te Buz Tutan "Akkız Otu" Fotoğrafı Ödül Getirdi

"Akkız Otu" fotoğrafı Türkiye ikincisi seçildi.

09.01.2012 17:40

National Geographic Fotoğraf Yarışmasında Kayserili fotoğraf sanatçısı Nihat Karakaya'nın Erciyes Dağı'ndaki buz tutmuş

"Akkız Otu" fotoğrafı Türkiye ikincisi seçildi.

National Geographic Society'nin bu yıl altıncısını düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Hilton HHonors'ın sponsor olduğu Ulusal Yarışma'da bu yıl 1866 katılımcının, 7 bin 804 fotoğrafı dört ayrı kategoride yarıştı.

National Geographic Ocak ayı sayısında açıklanan sonuçlarda Doğa Kategorisinde Fotograf sanatçısı Nihat Karakaya, Erciyes Dağı fotoğrafıyla Türkiye ikincisi oldu.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde Öğretim Elemanı olarak görev yapan Nihat Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Yarışmada ödüle değer bulunan fotoğrafımda Erciyes Dağı'nın doruklarına doğru sıklaşan 'Akkız Otu kümeleri', bir kar fırtınasının ardından üzerlerinde kalkan oluşturan buzlar olduğu halde karla kaplı toprağa tutunuyor. Bu fotoğrafı 2 bin 800 metre yükseklikte çektim.

Bu önemli yarışmada Erciyes Dağı Fotoğrafı'nın ödül almasına çok sevindim. Erciyes dağının bir doğa harikası olduğunu, bir kez daha hatırlatmak isterim. Erciyes dağında her gün, her saat ve her dakika farklı yaşanır. Böylesine önemli bir değere sahibiz. Bu ödülü, Erciyesimizin taşına, toprağına, çiçeğine, böceğine, gelengisine ve yılkı atlarına saygı gösteren Erciyes dostlarına armağan ediyorum."

Foto muhabiri Ara Güler, Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, NTV Program Yapımcısı Oğuz Haksever ile NG Uluslararası Edisyonlar Fotoğraf ve Tasarım Editörü Darren Smith'ten oluşan Ulusal Yarışma jürisi, Türkiye ayağına katılan bin 866 katılımcının 7 bin 804 fotoğrafını değerlendirdi.

-Ödül alanlar-

İnsan kategorisinde birinci Mehmet Fatih Yaldız, ikinci Ahmet Fatih Sönmez, üçüncü Ali İhsan Mimtaş.

Manzara kategorisinde birinci Hasan Bayka, ikinci İsmet Danyeli, üçüncü Samet Güler.

Doğa kategorisinde birinci Hasan Bağlar, ikinci Nihat Karakaya, üçüncü Tayfun Çiftçi.

Paylaşılmaya değer deneyimleri Hılton HHonors özel kategorisinde ise birinci Kazım Balıkçıoğlu, ikinci Muharrem Görkem, ve üçüncü Akif Deniz oldu.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes'te Buz Tutan 'Akkız Otu' Fotoğrafı Ödül Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement