Ereğli'de İtfaiyecilik Haftası Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de İtfaiyecilik Haftası Törenle Kutlandı

Ereğli\'de İtfaiyecilik Haftası Törenle Kutlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde itfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

26.09.2013 14:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde itfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Törende Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde bulunan arama kurtarma köpeğinin gösterisi beğeni ile izlendi.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından itfaiye teşkilatının 90. Yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, ERDEMİR ile Karadeniz Bölge Komutanlığı bünyesinde ki itfaiye ekipleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, bölgenin en modern itfaiye teşkilatına sahip olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Ereğli Belediyesi İtfaiyesi olarak sadece yangınlara müdahale etmediklerini ifade eden Ateş " Her türlü kaza, çökme, patlama, mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek, arazide su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapmaktır" dedi.

POSBIYIK'A TEŞEKKÜR

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 5 adet arozöz, 1 adet kurtarma aracı, 1 adet 27 metre merdivenli araç, 1 adet 15 tonluk su tankeri, 1 adet 4x4 araç, 1 adet zodyak bot ekipman ve 51 personelle ilçe, belde ve köylerle birlikte 200 bin nüfuslu bölgeye hizmet verdiklerini dile getiren Ateş, ayrıca 42'si bayan 83'ü erkek olmak üzere bu güne kadar 125 gönüllü itfaiyeci yetiştirdiklerini söyledi. Ereğli Belediyesi itfaiyesi bünyesinde 5 kişiden oluşan su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi kurularak Zodyak bot ve dalgıç ekipmanları ile profesyonel dalgıç seviyesine ulaştığını belirten Ateş, afet ve su isimli iki arama kurtarma köpeğine sahip olduklarını dile getirdi.

Ateş konuşmasında kendilerine her türlü ekipmanın temini konusunda destek veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a da teşekkür etti.

Yapılan konuşmanın ardından Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım tarafından Ereğli İtfaiye Müdürü Ateş'e Madenci heykeli ve Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü flaması hediye edildi. Ateş de, Yıldırım'a günün anısına bir plaket verdi.

Törene katılan davetliler Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtın da sergilenen itfaiye araç ve gereçlerinden oluşan stantları gezdiler. Tören sonrası Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan arama kurtarma köpeği Afet'in yaptığı gösteri ise büyük beğeni topladı.

Ereğli Belediyesi İtfaiyesi'nin Atatürk anıtı önünde açtığı stantların gün boyu halkın gezisine açık olacağı ve itfaiyenin ekipmanları hakkında vatandaşlara bilgiler verileceği ifade edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de İtfaiyecilik Haftası Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement