Ereğli'de Nevruz Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Nevruz Bayramı Kutlandı

Ereğli\'de Nevruz Bayramı Kutlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.Kdz.

21.03.2012 16:04

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Kdz. Ereğli ilçesinde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı kutlama etkinliği düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında ilk etkinlik Ereğli Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Nevruz Bayramı etkinliklerinin açılışında konuşan Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar," Nevruz'un Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Anadolu ve Adriyatik'e kadar çok geniş coğrafyada yüzyıllardan beri, renk, ırk, din ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin inançlarla kutlanan nevruz her ulusun kendi kültür değerleri ile özdeşleştirilip, sembolleştirildiği baharın gelişinin, tabiatın yeniden dirilişinin simgesi olan bir gündür. Her ülkede farklı şekillerde kutlanan nevruz bir dostluk ve yaşama sevincidir.

Asırlardan beri kutladığımız bu değerimize sahip çıkmak, özüne uygun olarak yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük görevimizdir.

Nevruz'un tüm insanlığa, sevgi, barış, kardeşlik ve umut getirmesini diliyor, yakılan nevruz ateşleriyle kini, nefreti, açlığı, sefaleti yakmak ülkemizde ve tüm dünyada barışa bayrak açmak dileğiyle hepinizin bayramını kutluyor ve güzellikler getirmesini diliyorum" dedi.

Etkinlikte nevruzun dünü ve bugünü ile ilgili bilgiler verilirken, etkinliğin ikinci bölümünde okul bahçesinde davul zurna eşliğinde Nevruz ateşi yakıldı.

Yakılan ateşin üstünden protokol üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler de sırayla atladılar.

Konuklar ve öğrencilere yemek ikramlarında bulunması ile devam eden programda, öğrenciler müzik eşliğinde gönüllerince Nevruz Bayramını kutladılar.

Etkinliğe, Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yalçın Enç, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ali Azar,

TSO Meclis Başkanı Zeki Us, Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Nevruz Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement