Erkan: "Dr. Kamil Furtun Hastanesi Kapatılmıyor" - Son Dakika
Yerel

Erkan: "Dr. Kamil Furtun Hastanesi Kapatılmıyor"

Erkan: "Dr. Kamil Furtun Hastanesi Kapatılmıyor"

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları Hastanesinin kapatılmayacağını, sadece idari ve mali anlamda Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağını söyledi.

09.06.2017 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları Hastanesinin kapatılmayacağını, sadece idari ve mali anlamda Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlanacağını söyledi.

Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kapatılacağına yönelik söylentiler çıktığını belirten Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, bu konuya açıklık getirmek için bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti. Erkan yaptığı konuşmada, "Bundan yaklaşık iki yıl önce, göz göre göre bir dizi ihmaller sonucu görevi başında hain bir saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren meslektaşımız Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları Hastanesi bizler için onun manevi varlığını sürdüren bir değer. Köklü bir sağlık kuruluşunda onun adını yaşatmak bizlerin olduğu kadar bütün kamu yöneticilerinin de boynunun borcudur. Konuya ilgili bir takım çevreler üzerinden ortaya atılan iddialar üzerine konunun muhatabı olan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç ile görüşülmüştür. Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, bütün içtenliğiyle Dr. Kamil Furtun Hastanesiyle ilgili kesinlikle bir kapatma olmadığını, hastanenin idari ve mali açıdan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanacağını ve hastanenin Dr. Kamil Furtun adıyla yine aynı mekanda hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti. Yani Dr. Kamil Furtun Hastanesi kapatılmıyor. Dr. Kamil Furtun Hastanesi aynı personeli ve yerinde hizmet vermeye devam edecek. İdari ve mali olarak bir birleştirme söz konusu. Türkiye sağlık ortamında Mersin, Kayseri, Yozgat, ve Isparta'da uygulamaya konulan şehir hastanelerinde olduğu gibi Samsun'da da planlanan şehir hastanesi bağlamında yapılacak uygulamalarda olası ikinci basamak değişiklikleriyle ilgili takip, değerlendirme, bilgilendirme, eleştiri, karşı çıkma hakkımızı ve sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi de kamuoyuna duyurmak isteriz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erkan: 'Dr. Kamil Furtun Hastanesi Kapatılmıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement