Erü'de "Atçılık Şöleni" - Son Dakika
Yerel

Erü'de "Atçılık Şöleni"

Erü\'de "Atçılık Şöleni"

ERÜ Rektörlüğü ve Öğrenci Konseyi tarafından Türk kültüründe atın yerinin daha iyi anlaşılabilmesi için Atçılık Şöleni gerçekleştirildi.

06.11.2014 14:35

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğü ile Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen "Atçılık Şöleni"nde sporcular çeşitli gösteriler gerçekleştirdi.

ERÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Berat Deniz, ERÜ yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, 12 hayvanlı Türk takvimine göre 2014 yılının "At Yılı" olarak bilindiğini bu nedenle böyle bir şölen düzenlediklerini ifade etti.

Öğrencilerle güzel bir gün geçirmeyi ve Türk kültürünü daha yakından tanımayı amaçladıklarını belirten Deniz, "Etkinliğin gündüz bölümünde Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü tarafından at üzerinde ok atma gösterileri sunulacak. Daha sonra sıcak nal çakımı gösterisi yer alacak. Katılımcı arkadaşlarımıza etli pilav ve ayran ikramımız olacak. Akşam da Sabancı Kültür Sitesi'nde 'Türk Tarih ve Kültüründe At' konulu konferans verilecek" diye konuştu.

Kayseri Atlı Okçuluk Kulüp Başkanı Sami Genel de bu tür etkinliklerin Türk kültürünün ve daha iyi anlaşılması adına çok önemli olduğunu söyledi.

Kulüp sporcuları etkinlikte Türk kültürüne ait oyunlardan oluşan bir gösteri yaptı. Sporcular, 100 metrelik parkurda sağda, solda ve gerideki üç hedefe atları dört nala koşturarak ok attı. Daha sonra yine at üzerindeki sporcular  8 metrelik direğin tepesindeki hedefi vurmaya çalıştı.

Şölene ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Yetim, Prof. Dr. Murat Doğan ve öğrenciler katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erü'de 'Atçılık Şöleni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement