Erzurum'da Şizofreni Hastasının Polislere Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Şizofreni Hastasının Polislere Saldırısı

Erzurum'da şizofreni hastası bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Suat Orak için Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

04.01.2012 12:00

Erzurum'da şizofreni hastası bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Suat Orak için Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, şehide Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı dileğinde bulunarak, şunları söyledi:

"Değerli bir evladımızı, kardeşimizi, meslektaşımızı, mesai ve silah arkadaşımızı kaybettik. Görevi dolayısıyla, görevini hakkıyla yapma adına müessif bir olay sonucunda hayatını kaybeden bu kardeşimizi, emniyet teşkilatımız, Erzurum ve Erzurum halkı unutmayacaktır. Onun yüksek tutmaya çalıştığı değerleri yaşatmaya devam edecektir. Gerçekten kendisine minnettarız. Ailesine saygı ve hürmetlerimizi iletiyoruz. Milletimiz onu bağrına basmıştır. Bu vesileyle ailesine, emniyet teşkilatına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

İl Emniyet Müdürü Turgut Yıldız ise görevini ifa ederken şehit düşen polis memuru Orak'ın emniyet teşkilatının onurlu bir mensubu olduğunu belirtti.

Orak'ın tıpkı şehit olan binlerce meslektaşları gibi vatanına ve milletine üstün hizmetlerde bulunmuş, değerli bir vatan evladı olduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Görevini ifa ederken hayatlarını ortaya koyarak aramızdan ayrılan meslektaşlarımızın aziz hatıralarına ne yapılsa şüphesiz azdır. Onların ruhu ancak milli birlik ve beraberliğimizi korudukça, onların uğrunda canlarını ortaya koydukları değer ve ideallere sahip çıktıkça şad olacaktır. Milletimiz görev başında şehit olan mensuplarını hiçbir zaman unutmamış, her yerde onların hatıralarını, fedakarlıklarını, emanetlerini büyük bir gurur ve saygıyla korumuş ve yaşatmaya çalışmıştır."

Konuşmaların ardından Yakutiye İlçe Müftüsü İhsan İlhan tarafından dua okundu.

Orak'ın cenazesi Erzurum'dan uçakla İstanbul'a gönderildi. Cenazenin İstanbul'dan da karayoluyla ailesinin yaşadığı Yalova'ya götürülerek, buradaki polis şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.

Törene, şehidin yakınları ile Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, emniyet mensupları ve şehidin ailesi katıldı. Şehidin eşi Serpil ve annesi Ayşe Orak'ın güçlükle ayakta durdukları gözlendi.

Erzurum'un Aziziye ilçesinde Şehit Abdulkadir Batıbeyi Polis Merkezinde görevli polis memurları Selçuk Erel (31) ile Suat Orak (31), dün ilçenin TOKİ Konutları 5. Blok'ta, şizofreni hastası olduğu öğrenilen Selim K.'nın bıçaklı saldırısına uğramış, Orak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu.

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Şizofreni Hastasının Polislere Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement