Erzurum'daki Kadın Öğretmenin Okul Çıkışında Darbedilmesi - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Kadın Öğretmenin Okul Çıkışında Darbedilmesi

Erzurum'un Pasinler ilçesinde öğretmen A.K'yi darbederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

25.01.2012 13:21

Erzurum'un Pasinler ilçesinde öğretmen A.K'yi darbederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar Ümit Aydemir ve Kadir Narmanlı, sanıkların avukatları ve yakınları katıldı.

"Adam öldürmeye teşebbüs", "cinsel saldırı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma" suçlarından tutuklu bulunan sanıklar, tahliyelerini talep etti.

Tutuklu sanıklardan Narmanlı, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, olayın gerçekleştiği saatte halasına ait evde olduğunu söyledi.

Öğretmen A.K'nin avukatı Sefa Çakıcı da 6 Nisan 2011 tarihinden 3-4 gün sonra Kadir Narmanlı'nın boynunda alerjik yaranın bulunduğunu dile getirerek, Pasinler Devlet Hastanesine gittiğini, söz konusu durumun doğru olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Ümit Aydemir'in avukat Talat Göğebakan ise Aydemir ile ilgili dava dosyasında herhangi bir delilin bulunmadığını kaydetti.

Göğebakan, Pasinler'de yaşanan olayın medyatik bir hal aldığını ileri sürerek, "Olayla ilgili deliller diğer sanık üzerine. Söz konusu olay kamuoyunda medyatik bir hal aldı. Bu konuyla ilgili Google'de binlerce sonuç çıkıyor. Bu olaydan dolayı Pasinler Emniyet Müdürü görevinden alındı. Konuyla ilgili emniyetin üzerinde siyasi ve kamuoyu baskısı vardı. Muhtemelen 'Kadir Narmanlı'nın arkadaşıdır' diye Ümit Aydemir bu dosyaya eklenmiştir. Aydemir ile ilgili sağlıklı bir teşhis yok. Sanık Aydemir'in emniyet ve savcılıktaki ifadesi yanlışlıklarla birlikte tıpa tıp aynıdır" diye konuştu.

-"Ne olur beni uyandır yenge. Ne olur bu rüya olsun"-

Mahkemede tanık olarak dinlenen Nurten Pehlivan ise öğretmen A.K'nin darbedilmesinin ardından yaşadıklarını şöyle anlattı:

"O gün evdeydim. Eltim Nazmiye kapıyı çaldı, 'yenge acil bize gel' dedi. Eve gittiğimde 2 yaşındaki bir çocuk nasıl yürümeye yeni çıkarsa bende A.K'yi öyle gördüm. Elleri ve yüzü kan içindeydi. Ona 'Sana ne yaptılar' dedim. 'Bana saldırdılar' dedi. O kadar kötü oldum ki. Saçları ve kulaklarından kan damlıyordu. Avuçlarının içi bile kandı. Bana 'Ne olur beni uyandır yenge. Ne olur bu rüya olsun' dedi. Çok kötü oldum o an."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların 6 Nisan tarihi sonrası herhangi bir nedenle Pasinler Devlet Hastanesine gidip gitmediklerinin araştırılması ve gittikleri takdirde kendilerine uygulanan tedavi hakkında bilginin istenmesine, A.K öğretmenle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek olan raporun beklenmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamı ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

-Olay-

Erzurum'un Pasinler ilçesinde, 6 Nisan 2011'de, Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda görevli sınıf öğretmeni A.K, okul çıkışında kafasına taş vurularak darbedilmişti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında 5 Mayıs 2011'de gözaltına alınan Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir, Pasinler Sulh Ceza Mahkemesinde "adam öldürmeye teşebbüs", "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yağma" suçlarından tutuklanmıştı.

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Kadın Öğretmenin Okul Çıkışında Darbedilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement