Eskent'te Çözüm Süreci Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Eskent'te Çözüm Süreci Konuşuldu

Eskent\'te Çözüm Süreci Konuşuldu

Eskent Derneği tarafından düzenlenen Eskişehir Akşamları Sohbet Programı, 2001-2003 yıllarında İl Emniyet Müdürlüğü yapan ve yaş haddinden polis başmüfettişliğinden emekli olan Mehmet Alptekin in “Çözüm süreci” konusunda sohbeti ile devam etti.

19.01.2015 13:26

Eskent Derneği tarafından düzenlenen Eskişehir Akşamları Sohbet Programı, 2001-2003 yıllarında İl Emniyet Müdürlüğü yapan ve yaş haddinden polis başmüfettişliğinden emekli olan Mehmet Alptekin in "Çözüm süreci" konusunda sohbeti ile devam etti.

Eskişehir Kent, Kültür, Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (Eskent) Derneği Başkanı Gürol Yer, toplantının açılış konuşmasında, "Biz öz kültürümüzü yaşatmanın derdinde olan yürekleriz. Televizyonların ve internetin insanlarımızı esir almadığı zamanlarda mahallelerimizde ve köylerimizde insanlarımız odalarda toplanır hasbihal eder, sohbette bulunur gündemi değerlendirir ve birlikteliklerini pekiştirip ikramlaşırlardı. Bu bir kültürdür. Ancak gelinen günde bu kültürün yok olduğunu görmekteyiz. İşte bu noktadan hareket ile Eskent Derneği olarak 6 senedir kış dönemlerinde bu çalışmamızı uygulamaktayız ve konuklarımız ile geçmişimizin kültür lezzetini tatmaktayız" diye konuştu.

SENARYONUN UYGULANMASI

Eski Emniyet Müdürü Mehmet Alptekin ise, geçmişten günümüze tarihsel sıralama ile terörü anlatarak Çözüm Süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Alptekin, "Bugün ve bugüne değin yaşanan olaylar ülkemiz üzerine yazılmış bir senaryonun uygulamasıdır ve gelinen nokta; bu tarih sıralamasının son evresidir" dedi.

Türk devlet yapısının her ne olur ise olsun güçlü olduğunu ve milletin bekasını koruyup yaşatacağına inancının tam olduğunu söyleyen Alptekin, "Burada asıl olan ülkeyi yöneten siyasi iradenin milletin bekasını koruyup yaşatacağı yönünde niyet beyan etmesidir ve devletin gücünü art niyetli olanlara hissettirmesidir" şeklinde konuştu.

KATILIM YOĞUNDU

Toplantının son bölümünde katılımcılara gelenek üzere ikramda bulunuldu. Toplantıya Eskişehir Eski Valisi Kadir Çalışıcı, Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Sefa Şen, Eskişehir Sürücü Kursları Derneği Başkanı Harun Çakmaklı, Tepebaşı Belediye E. Meclis Üyesi Şenel Altun, Kızılay 2. Başkanı Murat Sanlar, E. Yörük Beyi İsmet Yücel, İşadamı Erkan Bursalı, E. Tarım İl Müdürü Ali Kemal Teke, Belçika Gent Türk Ocağı Kurucu Başkanı Recep Tuncer Sarı başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskent'te Çözüm Süreci Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement