Eski Kepez Belediye Başkanı Yaşar Oğuz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Kepez Belediye Başkanı Yaşar Oğuz Açıklaması

Eski Kepez Belediye Başkanı Yaşar Oğuz Açıklaması

Çanakkale'nin Kepez beldesinin eski Belediye Başkanı Avukat İsmail Yaşar Oğuz, üniversite hastanesinin Kepez'den taşınmasının beldede tersine göçe sebep olacağını savundu.

18.06.2012 11:44

Çanakkale'nin Kepez beldesinin eski Belediye Başkanı Avukat İsmail Yaşar Oğuz, üniversite hastanesinin Kepez'den taşınmasının beldede tersine göçe sebep olacağını savundu.

Üniversite hastanesinin kendi döneminde beldeyegeldiğini ifade eden Oğuz, "Katkısı olan birisi olarak bunun şu anki yerinden ayrılacak olması beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. Tıp Fakültesi Hastanesi Kepez'e gelince, Kepez'in nüfusu 3 yılda ikiye katlanmış durumda. Sekiz yıl önce Kepez'de -bunun altını çizerek söylüyorum-, yemek yemeye yer yokken, bugün çok sayıda fast- foot, lokanta tarzında yerler açıldı. Eczane sayılarımız arttı. Kepezde bir esnaf hareketliliği doğdu. Hafta sonu giderseniz Kepez'e ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Benim bildiğime göre bugün 1000-1500 aralığında bir poliklinik oluyor günlük. Eğer üniversite hastanesinde gerekli olan yapılaşma Kepez'deki o boş alanlarda devam edebilmiş olsaydı bu 5000 kişi olurdu. ve Kepez'de şu anda yaşanan hareketlilik en az üç-dört katına ulaşmış olurdu" dedi.

Oğuz, üniversite hastanesinin Kepez'de kalmasından yana olduğunu belirterek, "Üniversite hastanemiz bir semt polikliniği haline gelirse bir kere bu hareketlilik ortadan kalkacak. Yani son sekiz yılda Kepez'de yatırım anlamında, yerleşme anlamında olan artış maalesef ortadan kalkacaktır. Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan birçok öğretim elemanı Kepez'de ikamet ediyor. Bugün Kepez'de özellikle hastane civarındaki konutların kiralarının Çanakkale'den fazla olduğunu biliyorum. Bir kere belde ne kaybedecek sorusuna en güzel cevap, cuma günü ile cumartesi günü arasındaki Kepez'in görüntüsüne bakmanız olacaktır. Bunun cevabını o hareketlilik farkı çok açık ve net gösterecektir. Bugün 1200-1300 poliklinikten bahsederken, bu hareketlilik, 100'e düşerse veya tamamen ortadan kalkarsa orada o eczacı kalır mı? Lokantacı kalır mı, orada fast footcu kalır mı? Kime satış yapacak?" diye konuştu.

Son 8 yılda Kepez'in göç aldığını belirten Av. İsmail Yaşar Oğuz, hastanenin Kepez'den gitmesi ile bu göçün tersine döneceğini savunarak, "Kepez Türkiye'deki bir beldedir, ama Türkiye'deki birçok beldeden farklıdır. Beldeler küçülür. Kepez büyüyen bir beldedir, bu tersine döner ve maalesef Kepez küçülmeye başlar. Korkum budur. İnşallah Kepez'liler bu meseleye sahip çıkarlar. Çünkü onların faydasınadır. Üniversite hastanesi yapılacaksa, eğer Sağlık Bakanı'nın vermiş olduğu bu müjdeli haber, Kepez'de mevcut binanın yanında yapılarak daha büyük bir müjde haline gelmiş olur" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Kepez Belediye Başkanı Yaşar Oğuz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement