Eski ve Yeni Muğla Milletvekilleri Yemekte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Eski ve Yeni Muğla Milletvekilleri Yemekte Buluştu

Eski ve yeni Muğla milletvekilleri, Muğla'nın il olmasının 100.yılı dolayısıyla Meclis'te bir araya geldi.

11.01.2013 14:26

Eski ve yeni Muğla milletvekilleri, Muğla'nın il olmasının 100. yılı dolayısıyla Meclis'te bir araya geldi.

AK Parti Muğla milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden'in geçmiş ve bu dönem milletvekillerini davet etmesi üzerine gerçekleşen yemekli buluşmaya Boğa ve MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra eski devlet bakanlarından İlyas Karagöz, eski milletvekilleri Ahmet Altıntaş, Muzaffer İlhan, Latif Sakıcı, Nevşat Özer, Tunay Dikmen, Nazif Topaloğlu, Osman Seyfi Terzibaşoğlu, Fahrettin Üstün ile Fevzi Topuz katıldılar.

TBMM Üyeler Lokantası'ndaki toplantıda konuşan Boğa, bu yıl Muğla'nın 1913'te Aydın sancağından ayrılarak il olmasının 100. yılı olduğunu anımsattı.

Ankara'dan bakınca Muğla'nın sorunu olmayan il gibi algılandığını dile getiren Boğa, kentin kırsal kesimlerinde Orta ve Doğu Anadolu'yu aratmayacak şartlarda yaşayanlar olduğunu, bunu ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

Muğla'nın bugüne kadar 8 partiden milletvekili çıkardığını anlatan Boğa, bunun bir zenginlik olduğunu vurguladı.

Ali Boğa, Cumhuriyet'in 100. yılına yaklaşılırken, bir araya geldikleri milletvekilleriyle 2023'e kadar Muğla'ya kazandırılacak projeler üzerinde çalışmak istediklerini belirtti. Hangi projelere destek vereceklerini, hangi projeleri hızlandıracaklarını tartışmak istediklerini anlatan Boğa, bu konuda sadece eski ve yeni milletvekilleriyle değil, Muğla'daki kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplumla da temas halinde olacaklarını kaydetti.

Projelerin hayata geçmesinde iktidar desteğinin önemli olduğunu belirten Boğa, bunu sağlamak için de ortak hareket etmenin önemine işaret etti.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski ve Yeni Muğla Milletvekilleri Yemekte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement