Eskişehir Büyükşehir'den Mihalıççık'ta, 'Kadın Sağlığı ve İletişim' Semineri - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Büyükşehir'den Mihalıççık'ta, 'Kadın Sağlığı ve İletişim' Semineri

Eskişehir Büyükşehir\'den Mihalıççık\'ta, \'Kadın Sağlığı ve İletişim\' Semineri

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) ile Mihalıççık Belediyesi iş birliğiyle ‘Kadın Sağlığı ve İletişim’ konulu seminer düzenlendi. Seminere katılan ilçe sakini kadınlar merak ettikleri sorulara yanıt buldu.

26.03.2023 14:54  Güncelleme: 14:59

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) ile Mihalıççık Belediyesi iş birliğiyle 'Kadın Sağlığı ve İletişim' konulu seminer düzenlendi. Seminere katılan ilçe sakini kadınlar merak ettikleri sorulara yanıt buldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılından bugüne dek yaklaşık 33 bin kadına danışmanlık ve eğitim hizmeti verirken; Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü ile ilçelerdeki çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Mihallıççık Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Kadın Sağlığı ve İletişim' seminerinde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Müdürlüğü uzmanları tarafından kadınlara, koruyucu sağlık yaklaşımında temel üreme sağlığı konularını konuşmaları, doğru bildikleri yanlış bilgilerini yeniden düzenlemeleri, temel cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında doğru bilgilere erişmeleri ve koruyucu sağlık davranışları konusunda rol almaları konusunda bilgi verildi.

Uzmanlar tarafından seminerde; sağlık bilgilerinin geliştirilmesi, aile ve toplum içindeki konumlarını iyileştirmeyi ve interaktif bir ortamda katılımcı metotlarla birbirlerinin deneyimlerini duyma imkanı sağlandı. Aile bireyleri, yakın çevre ile sağlıklı iletişim kurmanın yolları üzerine detaylı bir bilgilendirme de yapılırken, seminer katılımcıların merak ettikleri sorulara yanıt bulduğu soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Eskişehir Büyükşehir'den Mihalıççık'ta, 'Kadın Sağlığı ve İletişim' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement