Eskişehir'de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Eskişehir\'de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

Eskişehir’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yapılan etkinliklerle kutlandı.

03.12.2015 13:15

Eskişehir'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yapılan etkinliklerle kutlandı.

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü, Eskişehir Bisiklet Derneği, Eskişehir Bedensel Engelliler Derneği, Umudun Çocukları Engelliler Dayanışma Yardımlaşma ve Bilinçlendirme Derneği, Eskişehir Bedensel Engelliler Derneği ve birçok derneğin üyeleri katıldı. Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'ın da katıldığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"13 BİN 876 ENGELLİYE KİMLİK KARTLARI VERİLDİ"

Çelenk sunma töreninin ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 3 Aralık'ın büyük önem arz ettiğini söyledi. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'lik bir kısmının engelli bireylerden oluştuğunu aktaran Aydın, "Ülkemizde engellilerin sorunlarının çözümü konusunda çok önemli mesafeler alınmıştır. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ve devam eden yönetmeliklerle sağlık, istihdam gibi bütün alanlarda engellilerimize çok güzel imkanlar sağlanmıştır. Eskişehir'de yaklaşık 2 bin 669 engellimize evde bakım ücreti verilmekte, bu zamana kadar Eskişehir'de yaklaşık 13 bin 876 engelli vatandaşımıza da kimlik kartı vermiş bulunmaktayız" dedi.

Konuşma, işitme engelli vatandaşların da anlaması için işaret diliyle de anlatıldı. Konuşmanın ardından işitme engellilerin vücut diliyle yaptıkları tiyatro gösterisi izlendi. Engelliler, Harun Karacan'a da sevgi gösterilerinde bulunarak, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement