Eskişehir'de "Okullar Hayat Olacak" Projesi İmza Altına Alındı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de "Okullar Hayat Olacak" Projesi İmza Altına Alındı

Eskişehir\'de "Okullar Hayat Olacak" Projesi İmza Altına Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa yürüteceği 'Okullar Hayat Olsun Projesi' protokolü düzenlenen bir törenle imzalandı.

27.03.2012 18:49  Güncelleme: 19:03

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa yürüteceği 'Okullar Hayat Olsun Projesi' protokolü, Ali Güven Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli salonunda düzenlenen bir törenle imzalandı.

Törene; Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Taki Ersoy, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere ile okul müdürleri katıldı.

Proje kapsamında okulların, eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında halkın kullanımına açılacağı, okulların derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknolojileri sınıfları, çok amaçlı salonları, konferans ve spor salonları, bahçeleri, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılacağı bildirildi. Okulların sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de hayat boyu öğrenme merkezleri haline gelmesinin amaçlandığı, eğlenme ve dinlenme gibi aktivitelerin de yerine getirileceği öğrenildi.

Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker, fiilen bu projenin yürürlükte olduğunu belirterek, okullara desteğinden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a teşekkür etti. Türker, "Ahmet Ataç beye yürekten teşekkür ediyorum. Okulların fiziki bakımı için elinden geleni yapıyor. Bu projeyle hem okulların fiziki kullanımı sağlanacak, hem de öğrenci velilerine açılmış olacak. Okullar yaşanabilir hale gelecek. Bu projeye destek verme anlamında elimizden geleni yapacağız" dedi.

İmza töreninde konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'nün isim değiştirerek, genel müdürlüğünü yaptığı kuruma dönüştürüldüğünü belirterek, "Milli Eğitim camiasında ciddi değişiklik var. Okullar Hayat Olsun Projesi de bunlardan biridir. Proje tek taşla pek çok kuşun vurulduğu bir projedir. Okullar günün üçte birlik kısmında kullanılıyor. Belediyelerin belde evleri kurarak çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Bu projeyle okulların fiziksel kapasitesi iyi değerlendirilecek" dedi.

Eskişehir'in eğitim ve pek çok alanda önder, aydın ve entelektüel bir kent olduğunu vurgulayan Biçerli, 2009 yılından bu yana belediyeler ile okulların iyi bir ilişki içinde olduklarını belirtti. Biçerli ayrıca, 4-8 Haziran'da Eskişehir'de Halk Eğitimi Merkezleri fuarı açılacağının müjdesini verdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da, uzun zamandır, okullara yönelik desteklerinin sürdüğünü belirterek, "Benim göreve geldiğim günden bu yana kaymakamlık ile belediyemiz arasında hep sıcak bağlar oldu. Bölgemizde 30'un üzerinde okulun ve 40'ın üzerinde caminin bakımı sağlandı. Okullar da bizim, camiler de bizim. Desteğimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların yapılmasından sonra, proje kapsamındaki kuruluşların temsilcileri tarafından protokol imzalandı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Okullar Hayat Olacak' Projesi İmza Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement