Eskişehir'de Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Yerel Seçime Doğru

Eskişehir\'de Yerel Seçime Doğru

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, parti il binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Dünya Engelliler Günü'nü kutladı ve yerel seçimlere ilişkin merak edilen konulara açıklık getirdi.
Başkan Reyhan, AK Parti'de seçim sürecinin devam...

02.12.2013 15:46

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, parti il binasında gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Dünya Engelliler Günü'nü kutladı ve yerel seçimlere ilişkin merak edilen konulara açıklık getirdi.

Başkan Reyhan, AK Parti'de seçim sürecinin devam ettiğini ve büyükşehir adayının grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını hatırlattı. Kendilerinin de Eskişehir'de çok görkemli bir açıklama yaptıklarını, Harun Karacan ile yola devam edeceklerini söyleyen Başkan Süleyman Reyhan "Büyükşehir adayımız Eskişehir'de büyük bir heyecan oluşturdu. Harun beyin de bahsettiği gibi birlikte güzel şeyler yapacağız, birlikte başaracağız. Büyükşehir adayımız hem teşkilat içinde hem de Eskişehir halkı tarafından kabul gördü. Biz hemen bu süreç ile birlikte adayımızın sahada çalışmalarına başladı, bunun programlarını yapıyoruz. Bir yandan parti ile tanışma toplantılarını da sürdürüyoruz. Bu hafta büyükşehir belediye başkan adayımız ile partide tanışma toplantıları yapılacak. Böylece sahada nasıl verimli çalışmalar yürütürüz bunun çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah bu yerel seçimler hem Eskişehir'de hem Türkiye'de AK Parti'nin arzu ettiği sonuçların alınacağına inanıyoruz. Biz iş yapma iş geliştirme peşinde olacağız. Biz var olanla yetinmeden daha fazla gönül kazanmak ve hizmet etmek için çalışacağız. Bu seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyoruz" dedi.

AK PARTİ'DE 4 İLÇE BAŞKANI AÇIKLANDI

Reyhan, gazetecilerin, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın büyükşehir adaylığı konusunda kırgın olup olmadığına ilişkin sorusuna işe şunları söyledi:

"Bizde seçim süreçleri belli bir takvim içinde ilerliyor. Bizim temayül yoklamalarımız yapıldı, daha sonra merkez yoklamaları yapıldı ve nihai kararı da üst kurul veriyor. Büyükşehir ile ilgili bu süreçler tamamlanınca bu karar da açıklandı. İlçelerle ilgili merkez yoklaması tamamlanmadı. Mevcut belediyemizin olduğu yerlerde belediye başkanından memnun isek onlarla devam etme kararımız vardır. Alpu, Mihalgazi, Mihalıççık ve Tepebaşı ilçe başkanlarını atadık. İlçe adaylarının belirlenme süreci Aralık ayının sonunu bulur. İllerle ilgili adaylar henüz tamamlanmadı. 5 Aralık'ta İstanbul ve bölgenin adaylık açıklaması olacak, daha sonra kalan illerle ilgili açıklamalar tamamlandıktan sonra ilçeler açıklanacak. Süleyman Reyhan geminin kaptanı olarak bu sürecin başında olacak."

SAKALLI'NIN EN UFAK KIRGINLIĞI YOK

Reyhan, yöneltilen 'Mevcut başkanlardan memnunsak devam edeceğiz' dediniz, peki Burhan Sakallı'dan memnun musunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Sakallı başarılı bir belediye başkanımız, tekrar aday olarak açıklanırsa bundan memnuniyet duyarız. Sakallı'nın ufak bir kırgınlığı yok. Büyükşehir adayımızın açıklaması çok ani gelişti, normalde Cuma günü açıklanacaktı. Trabzon'da bu açıklanınca bunun salı günü açıklanması yönünde talebimiz oldu. Cevap Salı akşamı geldi, ani bir gelişme oldu, organizasyonu 1 gecede tamamladık. Burhan bey de o gün il dışında olduğu için gelemedi. Takip etmişsinizdir, yarım saat önce Harun Karacan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı ziyaret etti. Bu nasip işi. Bugün burada olursunuz yarın başka bir yerde. Ben her zaman şunu söylüyorum. AK Parti'de siyaset yapanlara karşı parti hiçbir zaman vefasızlık yapmadı. Vefa kavramını yanlış anlıyoruz. Bu sadece üsttekilerin alttakilere göstermesi gereken bir davranış biçimi demek değildir. Bu aynı zamanda alttakilerin de üstten verilen karara saygı göstermesidir, bu da bir vefa örneğidir. Biz vefayı böyle anlıyoruz. Partimizde kırgınlık bekleyenler yanılırlar. Zerrelerine kadar teşkilatı tanıyoruz, bu uyumun bozulmasına müsaade etmeyiz. 12 ilçe belediyemizde açıklayacağımız adaylarla Eskişehir'de asıl sürprizi o zaman göreceksiniz."

Reyhan, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada da "Bu vesile ile engellilerin engellerinin kaldırılması adına yapılan çalışmaların devam edeceğini söylemek istiyorum. Bu vesile ile tüm engellilerin Engelliler Günü'nü kutluyorum ve engelsiz bir yaşam diliyorum" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement