Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Ekibi, "Karanlıkların İnadına" adlı oyunu sahneledi.

09.03.2012 15:20

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları Ekibi, "Karanlıkların İnadına" adlı oyunu sahneledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anneler Halk Oyunları Ekibi, kadınların toplumsal rolü üzerine eğlendirirken düşündüren, halk oyunlarıyla bezenmiş bir oyun sahneledi.

Kadınların alın terinin göz nurlarına karışarak diktikleri kostümler, hiç yorulmadan, sıkılmadan, günlerce süren provalarla halkoyunları gösterileriyle şekillenen oyun, dul kalan bir kadının hayata tutunmasını ve kadının gücünü anlatıyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, oyunun ardından yaptığı konuşmaya anneleri tebrik ederek başladı. "Karanlıkların İnadına" oyununun, topluma ışık tutan bir yönü olduğunu ifade eden Ataç, şunları bildirdi:

"Oyun, kadının dünden bugüne toplum içinde yaşadığı sorunları, acıları ve mutlulukları yansıtan bir öykü. Kadına yönelik şiddetin yüzde 142 arttığı bir dönemde, 8 Mart'ı biraz da buruk kutluyoruz."

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Özaydın da Eskişehir'in son zamanlarda Türkiye'de sanatın ve sanatsal etkinliklerin merkezi haline geldiğini belirterek, Anneler Halk Oyunları Ekibi'nin bunun en güzel göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.

-Yerel hizmetleri Odunpazarı'nda öğreniyorlar

Odunpazarı Belediyesi başarılı çalışmalarla öğrencilerin derslerine konu olmaya devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, özellikle çevre koruma ve kültürel etkinliklerle öğrencilerin dikkatini üzerine çeken Odunpazarı Belediyesi, her hafta farklı bir okulu belediye meclis salonunda ağırlıyor.

Son olarak Ahmet Sezer İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerini ağırlayan belediye yetkilileri, onlara yerel hizmetler konusunda önemli bilgiler verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Çelen tarafından konuk edilen öğrenciler, geri kazanımdan yeşil alan çalışmalarına, tiyatro gösterilerinden eğitim projelerine kadar merak ettikleri birçok konuda bilgi sahibi oldular.

-Tepebaşı'nın beldeevleri okul gibi

Tepebaşı Belediyesinin beldeevlerinin, okul gibi çalıştığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yaştan çocuk, genç ve yetişkin, düzenlenen kurslarda kendisine yaratıcı bir uğraş buluyor.

Beldeevlerinde çocuklar, ilköğretime destek, satranç, çocuk yazını sanatçılarıyla söyleşilerde buluşturuluyor. Gençler, üniversiteye hazırlık, meslek seçimi, yetişkinler de "çocuk bakımı, anne-baba okulu" gibi eğitimlerde bir araya getiriliyor.

Ayrıca kadınlara yönelik, dikiş-nakış, minyatür halı dokuma, ahşap boyama, seramik, giyim ve ebru kursları ile ev ekonomisine katkı yapmanın önü açılıyor.

Mubtafa Kemal Paşa Beldeevinde devam eden resim kursu, kursiyerlerin hayal dünyalarını tuvale aktarmalarına olanak tanıyor.

Doğa resmi kadar, farklı objeleri konu edinen resimler, kursiyerler tarafından tuvale işleniyor. Kursiyerlerin hayal dünyasındaki bu yansımalar gelecek aylarda düzenlenecek sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Okuma yazma kursları da bazı nedenlerden ötürü okula gitme olanağı bulamayan vatandaşların yıllar sonra da olsa ilgi gösterdikleri kursların başında geliyor.

Bu kursta okuma yazmayı öğrenen Şaziye Aktaş, kendilerini ziyaret eden Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a, bir yakınına yazdığı mektubu okudu.

Aynı kursa devam eden baba Mehmet Demir (79) ve oğlu Zeki Demir (53) okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Aynı sırayı paylaşan baba-oğul, okuma ve yazmanın insana ayrıcalık sağladığını belirtti.

-Geri kazanım bilinci büyüyor

Türkiye'nin konutlarda en iyi uygulanan geri kazanım projesi olarak kabul edilen Odunpazarı Geri Kazanım Projesi'nin daha geniş kitlelere yayılması için bilgilendirme çalışmalarına büyük önem verildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugüne kadar binlerce kişiye ulaşan Odunpazarı Belediyesi, özellikle ilköğretim öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği bilinçlendirme çalışmaları ile geri kazanım hakkında bilgi sahibi gençlerin yetişmesine olanak sağlıyor.

Bu çalışmalar kapsamında son olarak Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğrencilerine geri kazanım hakkında önemli bilgiler verildi.

-Tepebaşı şampiyon oldu

Tepebaşı Belediyesi Küçük Kızlar Voleybol Takımı Eskişehir Küçük Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda bütün rakiplerini mağlup ederek şampiyon oldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kısa süre önce kurulmasına rağmen aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Tepebaşı Belediyesi Küçük Kızlar Voleybol Takımı, voleybol şampiyonasını lider tamamladı.

Son maçında da rakibini 3-0 ile geçen genç kızlar, şampiyonluk kupalarını ve madalyalarını Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın elinden aldılar.

Ataç da bu güzel günde genç sporcuları yalnız bırakmadı. Genç kızlar şampiyonluğu aileleri ve taraftarlarıyla beraber doyasıya kutladılar.

Turnuvada ikinciliği Anadolu Üniversitesi alırken, DSİ Bentspor da üçüncü oldu.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement