Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

S. S. Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu Yıldırım Düğün Salonu’nda yapıldı.

27.01.2014 16:54

S. S. Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulu Yıldırım Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongreye AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Selçuk Özdağ, CHP Alaşehir Belediye Başkan Adayı Eczacı Hasan Hüseyin Uysal, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile kooperatif ortakları katıldı.

Divan Başkanlığını Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan'ın yaptığı kongrede kooperatifin yeni yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. 4 yıl görev yapacak yönetim ve denetim kurulunun Yönetim kurulu; H.Gündüz Karaoğlan, Süleyman Kalbur, Bünyamin Kapucu ve Ahmet Engür. Denetim Kurulu ise Yaşar Çataldere ve Adnan Işık isimlerinden oluştu.

"BAŞARIMIZ SÜRECEK"

Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gündüz Karaoğlan kongrede yaptığı konuşmada 2013 yılını da her yıl olduğu gibi başarılı bir performansla kapattıklarını belirterek, kooperatif ortaklarına teşekkür etti. Aynı performansı sürdürmeyi hedeflediklerini ifade eden Karaoğlan, "Esnafımızın işini ve aşını büyütmesine aracılık ve kefalet etmeye devam edeceğiz. Bunun yanında ortaklarımızın onay ve destekleri ile ilçemizde sağlık, eğitim ve diğer alanlarda kurumlarımıza yardımlarımızı sürdüreceğiz Kongremize katılarak bizleri ve ortaklarımızı şereflendiren tüm konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Genel kurulda bir konuşma yapan S. S. Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Müdürü Fatih Çataldere, "Kooperatif olarak Manisa bölgesi kooperatifleri içersinde Kooperatif Kredi Derecelendirme Risk Gurubu dağılımında 1. sırada olmanın, 125 bin lira kredi veren ve 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla 42 milyon 725 bin lira plasmana ulaşıp 2013 yıl sonunu sıfır takiple kapatan bir kooperatif olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kooperatifimizin; Manisa'da 20 kooperatif arasında 2. sırada, Türkiye'de ise 930 kooperatif içinde ilk 13'te yer almanın haklı gururunu siz değerli ortaklarımızla birlikte yaşıyoruz. Bu vesile ile bize bu güveni verdikleri için tüm kooperatif ortaklarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 2013 yılı sonu itibariyle 658 kooperatif ortağına 30 milyon 500 bin lira kredi kullandırdıklarını ifade eden Çataldere, "Kooperatifimizde kredi faiz oranı ve yasal kesinti yüzde 5'dir. Dosya masrafı, ekspertiz, aidat, istihbarat ücreti adı altında hiçbir kesinti yoktur" dedi.

"DEVLET HASTANEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Konuşmasında kooperatif yönetiminin Alaşehir Devlet Hastanesi'ne sağladığı desteklere de değinen Çataldere, esnaf ve sanatkarların yanı sıra vatandaşların ileri merkezlere sevklerinin önlenmesi, yaşadıkları şehirde tedavi olmalarının sağlanıp mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Alaşehir Devlet Hastanesi'ne 1 milyon lira civarında yardımda bulunduklarını söyledi. Çataldere, hastaneye sağladıkları maddi destekleri kooperatif ortakları adına yaptıklarına vurgu yaparak tüm kooperatif ortaklarına teşekkür etti.

Alaşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin eğitim, sağlık ve diğer alanlarda yaptığı yardım ve destekleri sürdüreceğini ifade eden Çataldere, "Ortaklarımız 'Halka hizmet, Hakk'a hizmet' şiarını en iyi şekilde yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir" diyerek konuşmasını tamamladı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement