Esnaftan CHP Milletvekiline Tepki - Son Dakika
Yerel

Esnaftan CHP Milletvekiline Tepki

Esnaftan CHP Milletvekiline Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Muş'un Varto ilçesinde ziyaret ettiği esnaflardan çözüm süreci ve sorunların çözümüne katkıda bulunmadıkları gerekçesiyle tepki gördü.

03.03.2013 18:18

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Muş'un Varto ilçesinde ziyaret ettiği esnaflardan çözüm süreci ve sorunların çözümüne katkıda bulunmadıkları gerekçesiyle tepki gördü.

Haluk Ahmet Gümüş, CHP Varto İl Başkanlığı'nda partilerle bir araya gelerek, ilçede yaşanan sorun ve sıkıntılarla ilgili bilgi aldı. Yukarı Çarşı'da bulunan esnafları ziyaret eden Gümüş, çözüm süreci ve sorunların çözümüne katkıda bulunmadıkları gerekçesiyle esnafın tepkisiyle karşılaştı. Ardından bir açıklama yapan Gümüş, Varto ilçesinde hayatın felç olduğunu ve hiçbir çarkın dönmediğini söyledi. Hayvancılık, tarım ve sanayinin ilçede bittiğini ifade eden Gümüş, bitme noktasına gelen sorunların iktidar partisinden kaynaklandığını savundu. Gümüş, "İmralı süreci ise, AK Partililerin bile ne olduğunu bilmedikleri, açılımla neyin açıldığını daha bile duymadıklarını, kanaatlerinin ne olduğunu, böyle bir sürecin olup olmadığını öğrenmek istiyoruz. Neyin açılımını yapıyorsun? Neyi tartışacaksın? Halkın düşüncesini alarak karar verebilirsin" dedi.

CHP'de üçlü kutup çatlağı olmadığını ve partide demokrasinin olduğunu ifade eden Gümüş, herkesin demokratik bir şekilde konuştuğunu ve serbest bir şekilde kendi fikirlerini dile getirdiğini kaydetti. AK Parti'de böyle bir demokrasinin olmadığını öne süren Gümüş, her türlü milliyetçiliğe karşı olduklarını belirtti.

Türkiye'nin dış politikada tamamen başarısız olduğunu söyleyen Gümüş, " Suriye'nin içişlerine karıştılar. Böyle bir iş cumhuriyet tarihinde yoktur. Önce dost oldular, on beş gün sonra sattılar. Dışarıda politika bitmiştir. İçerde çarklar bitmiştir. Batıdaki tarlalarımız ve hayvancılık bitmiştir. Samanın fiyatı ekinden pahalıdır. Çocukluğumda 'sakla samanı gelir zamanı' derdiler. İşte samanın bugün lazım olduğunu AK Parti'den öğrendim. Şimdi 'sakla samanı gelir Tayyip zamanı' diyebiliriz. Yaptığı bütün açıklamalarda hepsini 4 gün sonra teker teker geri alıyor" diye konuştu.

Barış sürecine de değinen Gümüş, "Vatandaşın barış çağrısı bizim için çok önemlidir. Vatandaşın iradesini ortaya koyma anlamı olmalıdır. Vatandaşın bilgisi olmayan, ne biçim açılımlar ve vatandaştan gizli, partiden gizli, AK Partililerden gizli bir açılım kime yapılır? Ben size soruyorum. Tabii ki vatandaşın mutlu olması, tabii ki vatandaşın siyasete yansıması ve karşılık görmesi normal bir şey. Dürüst bir siyaset istiyoruz. Açılım açıklıkla olur. Burada açılım falan olmaz. İktidar partisi milletvekili değilim, muhalefet milletvekiliyim. O kadar dolmuşlar, kendilerine muhatap bulamadıkları için, Varto'ya gelen giden yok, esnaf şikayetçidir. Varto'da önümüzdeki seçimde iktidar partisine ciddi haberler ulaşacaktır. Seçim sonuçlarını göreceksiniz. Esnafta şikayetçi, gidişat Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı ile olur" şeklinde konuştu.

İlçenin Ağaçaltı köyünde ikamet ettiğini söyleyen Murat Dağgülü ise, vekille tartışmadığını, ancak sorunlarını aktardığını söyledi. Dağgülü, "Kim olursa olsun, isterse Başbakan buraya gelsin, ben sorunlarımı anlatırım. Tartışma ise tartışma, ben var olan sıkıntıları söylüyorum. Ben kimse ile tartışmıyorum. Var olan sorunları söylüyorum" dedi.

Varto ilçesinde bir aileye taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Varto Cemevi'ne de giden Milletvekili Ahmet Haluk Gümüş, akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaftan CHP Milletvekiline Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement