Eto'nun Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Eto'nun Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Eto\'nun Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, şehirdeki her kurumun aynı masa etrafında toplanıp, Eskişehir’in geleceğine katkı sağlamak için çaba harcaması gerektiğini söyledi.

25.06.2014 12:59

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, şehirdeki her kurumun aynı masa etrafında toplanıp, Eskişehir'in geleceğine katkı sağlamak için çaba harcaması gerektiğini söyledi.

Eskişehir Ticaret Odası'nın Meclis toplantısında konuşan ETO Başkanı Güler, Eskişehir'in ticaret ve sanayisine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin ilk 500 şirketi listesine giren Eti, TUŞAS, Sarar Şirketler Grubu, Peyman Kuruyemiş'i kutlayan ve bu başarının devamını dileyen ETO Başkanı Güler, "Tabi ki bu bir başarıdır. Ancak ben bu başarının Eskişehir'in sahip olduğu potansiyeller ile örtüştüğünü düşünmüyorum. Mesela Konya'nın 9 şirketi listede yer alıyor. Yakın zamanda Eskişehir ile rekabet bile edemezken bugün çok daha başka yerlerde. Bursa ile hep kıyaslıyoruz kendimizi… Bursa'dan 23 şirket Türkiye'nin ilk 500 firması arasına girmiş. Neden onlar yapabiliyor peki? Çünkü şehrin tüm enstrümanları ve aktörleri ile birlikte hareket ediyorlar. Şehirlerinin menfaati söz konusu olduğunda aynı masada buluşabiliyorlar. Makamlarını, mevkilerini, şahsi meselelerini bir kenara bırakabiliyorlar. Tek vücut ve tek akıl olabiliyorlar" dedi.

"ŞEHRİMİZİN TÜM KURUM VE KURULUŞLARINA, YÖNETİCİLERİNE SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

Eskişehir Ticaret Odası'nın şehirdeki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği gayreti içinde olduğunu ifade eden Güler, "Diğer şehirlerden geri kalmamak, daha da ileriye gitmek adına bu yüzden üniversitelerle işbirliğini önemsiyoruz. İşte bu nedenle tüm kurum ve kuruşlarla ortak paydada buluşmanın gerekliliğine inanıyoruz. Dolayısıyla bizim artık kaybedecek zamanımız yok. Kaybeden Eskişehir oluyor, kaybeden Eskişehirliler oluyor. Üniversiteleri, belediyeleri, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile hep birlikte iş birliği kültürü içinde çalışmamız gerekiyor. Herkes kendi başına hareket ederse, 'Ben bilirim', 'Ben yaparım' derse bu iş olmaz. Bunun için de başta milletvekillerimiz olmak üzere, şehri tüm yönetenlere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.

"TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAK İÇİN HEVESLİYİZ, HEYECANLIYIZ"

Güler, Eskişehir'in çok fazla fırsatı bulunduğuna da dikkat çekerek, "Başka şehirleri düşündüğümüzde tüm kurum ve kuruluşlar yeni sanayi yatırımları için ortak hareket ediyor. Şehre yatırımcı getirebilmek, yeni sanayi kolları geliştirmek için fikir birliği içinde çaba gösteriyor. Bizim de artık inovasyon ve AR-GE'ye, bölgemize uygun yeni ihtisas sanayi bölgelerine yönelmemiz ve maden sektöründe yeni yatırımlar çekmemiz gerekiyor. Öncelikle çarşı kültürümüzü yeniden canlandırmamız lazım. Bu noktada tüm kurum ve kuruluşlarımıza yeniden sesleniyorum. Biz Eskişehir Ticaret Odası olarak işbirliğine hazırız, taşın altına elimizi koymak için hevesliyiz, heyecanlıyız" şeklinde konuştu.

"ÇARŞIDA SAVTEKİN VE ASARCIKLI CADDELERİ TRAFİĞE AÇILSIN"

Eskişehirli firmaların AVM'lere karşı tek başına mücadele etmesinin mümkün olmadığını kaydeden ETO Başkanı Güler, son olarak şunları kaydetti:

"Taşbaşı ve Hamamyolu Caddesi'nde faaliyet gösteren üyelerimiz bize Otopark ve yolun araç trafiğine açılması ile ilgili her gün talepte bulunuyorlar. Birincisi Savtekin Caddesi'nden giriş ile Değirmen Sokak üzerinden Köprübaşına bağlantı yolu yeniden trafiğe açılabilir. İkincisi Asarcıklı Caddesi'nden Değirmen Sokak üzerinden, İş Bankası'nın olduğu taraftan Köprübaşına yeniden bağlanabilir. Böylece hem bölgedeki otoparklar kullanıma açılacak, hem de bölge yeniden canlanacaktır. Çünkü ne yazık ki Çarşı Kültürü'nü kaybetmek üzereyiz. Sorunun çözümü için de maddi külfet getirmeyen, ek bir yatırım istemeyen çözüm önerisinde bulunuyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eto'nun Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement