Fatsa'da 'Çemberimde Gül Oya' Projesi - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da 'Çemberimde Gül Oya' Projesi

Fatsa\'da \'Çemberimde Gül Oya\' Projesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘Çemberimde Gül Oya’ isimli sergi açıldı.

24.03.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Çemberimde Gül Oya' isimli sergi açıldı.

Serginin açılışına Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılıç, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Tapu Müdürü Erdoğan Atik, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, daire amirleri, okul müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Feray Eren gerçekleştirdi. Eren, "Farklı bölge ve illerde somut ve somut olmayan kaybolmaya yüz tutmuş veya halen yaşamını sürdürmeye çalışan yerel kültürel özellikler hakkında bilgi sahibi olunması sergimizin hedefi oldu. Bizler aynı havayı teneffüs eden aynı topraklarda yaşayan ama farklı kültürleri paylaşan insanlarız. Farklı kültürleri yaşamış olsak ta bizleri birada tutan bazı ahlaki değerlerimiz ve gelenek göreneklerimiz bulunmaktadır. Türkiye genelinde 81 ilde 81 okulun katılımıyla gerçekleşen 'Çemberimde Gül Oya' adlı e-twinning projesi Ordu ilini temsilen okulumuzda yapılmıştır. Projemizin asıl amacı yeni nesillerin toplum içindeki rollerini gerçekleştiren başka kültürlerdeki insanlarla iyi ilişkiler kurabilen işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici, gelenek ve göreneklerine kültürlerine sahip çıkan, toplumsal sorumluluk sahibi ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimize ve emeği geçen okulumuz bilişim teknolojileri öğretmenleri Nuray Savur ve Muhlis Altunbaş'a projelerimizi hazırladıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından protokol tarafından serginin kurdelesi kesildi ve proje ile her ile ait yerel oya ve çemberler gelen davetlilerin beğenisine sunuldu.

'Çemberimde Gül Oya' adlı serginin 2 gün açık kalacağı belirtildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da 'Çemberimde Gül Oya' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement