Fethiye'de Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Fethiye\'de Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Fethiye’de vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

19.07.2016 11:40

Fethiye'de vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. Tekbirler getirerek toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet lehine sloganlar attı.

Fethiye'de 15 Temmuz Cuma gününden bu yana süren demokrasi nöbeti devam ediyor. Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan vatandaşların eylemine, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, farklı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.

Meydanda toplanan kalabalığa daha sonra bir grup darbe karşıtı vatandaşlar ellerinde dev Türk bayrağıyla tekbir getirip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükumet lehine sloganlar attı. Eylemde İstiklal Marşının okunmasının ardından, meydanda şehitler için dua okundu.

Darbe karşıtı eylemde vatandaşa yönelik konuşma yapan Kaymakam Çalık, Türk milletinin dik ve ayakta durması gerektiğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin uçurumun kenarından döndüğünü belirten kaymakam Çalık şöyle konuştu: "Kendini bilmez bir avuç darbeci, Türk milletini hedef alan, Türkiye cumhuriyeti Cumhurbaşkanını alenen katletmeye yönelmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisini hayasızca bombalayan, Türkiye Cumhuriyetini savunan emniyet teşkilatımızı, diğer birimlerimizi bombalayan hain saldırganlar, darbeciler ülkemize, milletimize kastetti. Türk milletine bu son yüzyılda terör üzerinden saldırılıyor. Bir tarafta PKK olmadı DAEŞ, olmadı FETÖ olmadı başka bir şey çıkacak. Türk Milletinin dik ve ayakta olması gerekiyor. Bizler birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Sağcısıyla solcusuyla Türk milleti bir ve beraber ayakta olması gerekiyor. Özellikle Ankara ve İstanbul'da vatandaşın sokaklardaki dik duruşu bu hain darbenin önüne geçti. Düşünemiyoruz darbe girişimi başarıya ulaşsaydı ülkemiz ne hale gelirdi? Maalesef kan gölüne döneceği gibi sadece Türkiye değil Türk milletine bel bağlamış olan 350 milyonluk Türk dünyası ve 1 buçuk milyon İslam aleminin geleceği karanlıklara gark olacaktı. Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Avrupa'da Türkiye'yi hedef alan bir yapılanma var. Bu bulduğu zafiyeti değerlendiriyor ve ülkemizin üzerine salıyor. Buna karşı milletin dik duruşuyla her türlü tehlike bertaraf edilecektir. Bizler görevdeyiz. Hükümetimiz görevde. Devletimiz ayakta. Şunu da belirtmek istiyorum. Bir avuç haine bakarak Türk askerini yanlış değerlendirmeyin. Türk askeri Türk milletinin gururudur. Varlık sebebidir ve 5 bin yıllık kurumumuzdur." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement