Fethiye'de Yaşayan İngilizler Atatürk'ü Andı - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Yaşayan İngilizler Atatürk'ü Andı

Fethiye\'de Yaşayan İngilizler Atatürk\'ü Andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 84’üncü yılında, Fethiye'de yaşayan İngilizler tarafından törenle anıldı.

13.11.2022 15:21  Güncelleme: 15:26

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 84'üncü yılında, Fethiye'de yaşayan İngilizler tarafından törenle anıldı.

Fethiye'de yaşayan yaklaşık 150 İngiliz, tüm dünyada 11 Kasım'da düzenlenen "I. Dünya Savaşı'nda hayatlarını kaybeden askerleri anma" törenini bu yıl Atatürk'ün vefatının yıl dönümü ile birleştirdi. İngilizler, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çiçekler koyup saygı duruşunda bulundu. Belediye Meclis üyesi Mehmet Uysal'ın da katıldığı törende bazı İngilizler özel kıyafetleriyle dikkat çekti. Törende, Fethiye'de yerleşik İngiliz toplumu adına emekli deniz subayı Fredrick Ledicott ile Fethiye Belediyesi'ni temsilen Yavuz Topateş konuşma yaptı.

Türkiye'de yaşayan yerleşik yabancılar olarak Atatürk'ü yakından tanıdıklarını ve ona büyük saygı duyduklarını belirten emekli asker Ledicott, şunları söyledi:

"Kendimizi Fethiye'de yabancı olarak hissetmiyoruz. Türk komşularımızla ve arkadaşlarımızla aynı şeylere sevinip aynı şeylere üzülüyoruz. Bizler de burada yerleşik İngilizler olarak Atatürk'e büyük önem veriyoruz ve saygı duyuyoruz. Bugün Atatürk Anıtı önünde toplanarak, savaşlarda hayatlarını kaybeden Türklerin ve İngilizlerin hatırası için saygı duruşunda bulunduk."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Yaşayan İngilizler Atatürk'ü Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement