Fotoğraf Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Fotoğraf Günleri Başladı

Fotoğraf Günleri Başladı

Büyükşehir Belediyesi ve DİFAK ortaklığıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Günleri sergi açılışlarıyla başladı.

16.10.2016 18:05

4. Diyarbakır Fotoğraf Günleri yoğun bir katılımla Sümerpark Amed Sanat Galerisi'ndeki sergi açılışlarıyla başladı. Sergide, Arash Khamooshi'nin "Affetmek", Emin Özmen'in "Suriyeli Mülteci Çocuk İşçiler", George Georgian'ın ''Savaşta ve Barışta Bir Köy", Kürşat Bayhan'ın "Evden Uzakta", Loghman Rahimi'nin "Hewreman", Serpil Polat'ın "Terk Hikayesi; Maden", Genç Işıklar Sur Çocuk Atölyesi'nin "Sur", 4 Plus ''Erebuni '' ve WePhotos'un "Anne" adlı çalışmalarıyla Fırat Aygün'ün "Araf/Suriçi", Nujen Ataç'ın "Engellerin Bittiği Yer", Tamer Pınar'ın "Ser Hivde" ve Türkan Kılıç'ın "Özgün Yaşamlar" adlı fotoğraflarının bulunduğu DİFAK sergisi yer aldı.

Açılışta konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, sadece Diyarbakır'da değil Ortadoğu'nun her tarafında çatışma ve acının yaşandığını anımsatarak, herşeye rağmen Diyarbakır'ın Ortadoğu'nun kültür ve sanat merkezi olma yolunda ilerleyişinin süreceğini belirtti.

Her gün yeni sıkıntılara tanıklık edilen böylesi zor bir dönemde çalışmalarını sürdüren sanatçılara seslenen Anlı,"Fotoğraf makinesinin vizöründen gördüklerinizi bize ve tarihe kalıcı bir biçimde sunduğunuz için teşekkür ederiz." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Fotoğraf Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement