Furkan Kültür Derneği Niğde'de Konferans Verdi - Son Dakika
Yerel

Furkan Kültür Derneği Niğde'de Konferans Verdi

Furkan Kültür Derneği Niğde\'de Konferans Verdi

Furkan İlim ve Hizmet Derneği Niğde Şubesi “Hedeflenen Müslüman Modeli” konulu konferans düzenledi.

11.03.2014 12:27

Furkan İlim ve Hizmet Derneği Niğde Şubesi "Hedeflenen Müslüman Modeli" konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Alparslan Kuytul katıldı.

Furkan İlim ve Hizmet Derneği "Hayırlı işlerde ve güzel ahlakta öncü bir neslin yetişmesi için, Furkan İlim ve Hizmet Derneği "Biz Medeniyetimize Dönüyoruz" sloganıyla başlattığı ve Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde gerçekleştirdiği konferanslarda serisinin bir halkası olan, Niğde 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda düzenlediği "Hedeflenen Müslüman Modeli" konusu konferansında Niğde halkıyla buluştu.

Niğde de verdiği konferansta hedeflenen Müslüman modeli hakkında konuşma yapan Alparslan Kuytul ; 'Allah nasıl ki bir Müslüman istiyorsa tarif ediyor. Kafire karşı şiddetli, taviz vermez, kafire karşı alttan almaz, tavrını ortaya koyar, kafire karşı şiddetli, Müslümana karşı merhametli olan işte o casus, o casus bunun tarifini yoğurdu geldi ve anlatmaya başladı. Dedi ki ; onlar öyle kimseler ki geceleri lokman gündüzleri kahraman, geceleri ibadet ediyorlar, gündüzleri hazırlık yapıyorlar bunlar Hristiyanlığın Ruhbanları gibi değiller. Hristiyanların Lokmanları dağlara, mağaralara çekilmek suretiyle suni bir şekilde nefis terbiyesi almıyorlar. Dağlarda, mağaralarda nefsini terbiye edeceklerine zannedenler orada belki başka adlara girebilirler ama şehirlere indikleri zaman aynı tas, aynı hamam olurlar hiçbir şeyi değiştiremezler. Gerçek nefis terbiyesi hayatın içinde olandır suni şekilde olan değildir. Dağlarda, mağaralarda olan ruhbanlık hakiki ruhbanlık değildir o yüzden Hz. Peygamber buyurur ki; benim dinimde ruhbanlık kaldırıldı, cihat getirildi' şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Furkan Kültür Derneği Niğde'de Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement