Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" Projesi - Son Dakika
Yerel

Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" Projesi

Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" Projesi

Eski milli futbolcular, proje kapsamında Şırnak’ta gençlerle bir araya geldi.

03.09.2014 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında eski milli futbolcular, Şırnak'ı ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının hayata geçirdiği proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki illerde yaşayan gençlerle buluşmak üzere Şırnak'a gelen eski milli futbolculardan Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Hasan Vezir, Ali Gültekin ve Semih Yuvakuran, bir otelde gençlerle bir araya geldi.

Burada düzenlenen söyleşide gençlerin sorularını yanıtlayan futbolcular, daha sonra Şırnak Valisi Hasan İpek'i ziyaret etti.

Şırnak'a gelen futbolculara teşekkür eden Vali İpek, ziyaretin çözüm sürecine katkı sunacağına inandığını söyledi.

İpek, şöyle dedi:

"Sizlerin buraya gelmesi, Şırnak'taki gençlerin morallerini yükseltti. Gerçekten bugünlerde toplumun tüm kesimleriyle Türkiye'de barış ve kardeşlik için çözüm sürecine herkesin destek vermesi bizi gerçekten umutlandırıyor ve gururlandırıyor. Bin yıllık kardeşliğimizin bugün yeniden tesisi için çok ciddi çabalar içindeyiz."

Vali İpek, Şırnaklıların bölünmeden yana olmadıklarına işaret ederek, "Şırnak'ta Türkiye Cumhuriyeti'nden ayrılmak isteyen bir kişi bulabilene birçok şeyi feda etmeye hazırım" dedi.

Tanju Çolak ise Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın desteğiyle yürütülen sosyal sorumluluk projesini futbolun evrenselliği ile bütünleştirip, bölgedeki çocuklarla bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Proje kapsamında ziyaret ettikleri Hakkari'da izinsiz gösteriler nedeniyle kepenklerin kapalı bulunduğunu kaydeden Çolak, "Bizi Hakkari Polisevi'nde misafir etmişlerdi. Biz de polisleri ikna edip, dışarı çıktık. Grup olarak caddelerde gezdik. Çocuklar molotofkokteyli ve taş atmaktan vazgeçti, esnaf kepenk açtı. Güzel bir kucaklaşma oldu" şeklinde konuştu.

Vali İpek, günün anısına futbolculara Hz. Nuh'un gemisinin maketi ve yöreye özgü ürünler hediye etti.

Futbolcular, daha sonra Şırnak'ta caddelerde dolaştı.

Bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden futbolcular, hatıra fotoğraf çektirdi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement