Gazeteciler Cemiyeti'nden Yöresel Fuara Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Gazeteciler Cemiyeti'nden Yöresel Fuara Tam Destek

Gazeteciler Cemiyeti\'nden Yöresel Fuara Tam Destek

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Köseoğlu, Mahmut Ruhi Alpagot, Halil Bülbül ve Süleyman Ersan ile birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti.

09.09.2013 16:21

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Köseoğlu, Mahmut Ruhi Alpagot, Halil Bülbül ve Süleyman Ersan ile birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, AGC Yönetim Kurulu Üyeleri Şennur Erdoğan ve İdris Taş'ın bulunduğu ziyarette, Ali Çandır, Borsa'nın her türlü çalışmasına destek veren Antalya basınına teşekkür etti. 19-22 Eylül'de EXPO Center'da düzenlenecek 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı hakkında AGC yönetimine bilgi veren Çandır, ücretsiz gezilebilecek fuarın yöresel ürünler projesinin bir parçası olduğunu kaydetti.

"Yöresel ürünlere sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur" diyen Çandır, fuarın bir kırsal kalkınma projesi olduğunu, üretiminde çoğunluğu kadınların yer aldığı yerinde istihdam projesi olduğunu, ihracata ekonomik değer katan önemli organizasyon olduğunu ifade etti. Ticari hiçbir şey yapmadan 500 milyon dolar olabilecek yöresel ürünler pazarının çok az bir bölümünün hayata geçirilebildiğine dikkat çeken Çandır, fuarın yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına öncülük ettiğini kaydetti.

Akademik olarak de fuarı desteklediklerini, Akdeniz Üniversitesi ile Coğrafi İşaret Semineri gerçekleştirdiklerini anlatan Çandır, Türkiye'de Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı kurma hedefinde olduklarını bildirdi. Çandır, "Türkiye'nin yöresel ürünlerini yırt dışında pazarlamak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu fuarı dünya ligine çıkarmak istiyoruz" diye konuştu. Çandır, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek fuarda 70'in üzerinde ilin ve 100 bin ziyaretçinin katılımını beklediklerini ifade etti.

HERKES BU FUARI GÖRMELİ

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise, ATB öncülüğünde başlatılan Yöresel Ürünler Fuarı'na gazetecilerin sahip çıktığını söyledi. Piyasada "Her şey Çin malı" gibi bir algı oluştuğunu, fuarın bu algıyı yıktığını kaydeden Yeni, "Bu fuar yöresel ürünlerimizin varlığını hatırlatan bir fuardır" dedi. Eskiden kutlanan yerli malı haftasını hatırlatan Yeni, "Yöresel ürünler fuarı bana ilkokul yıllarımızdaki yerli malı haftalarını hatırlatıyor. Bu, ülkeye mal olmuş, kendini geliştirmiş bir organizasyondur" dedi. "Herkes bu fuarı görmeli" diyen Yeni, "Kendi kaderine terk ettiğimiz, unuttuğumuz değerlerimizi EXPO Center'de görme imkanımız olacak" diye konuştu.

Ziyarette önümüzdeki yıllarda Antalyalı gazetecilerin çektiği yöresel ürünler fotoğraflarının yer alacağı "Fotoğraflarla yöresel ürünler" sergisi açılması konusunda da görüş birliğine varıldı.

Yeni, Ali Çandır'a ziyaretin anısına AGC flaması hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteciler Cemiyeti'nden Yöresel Fuara Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement