Gazetecilerin Gözünden Savaş ve Turizm - Son Dakika
Yerel

Gazetecilerin Gözünden Savaş ve Turizm

Gazetecilerin Gözünden Savaş ve Turizm

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ev sahipliğinde 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nde gerçekleşen, savaş ve gerilim politikalarının turizme olumsuz etkilerinin ve sektörün geleceğinin tartışıldığı 'Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör.

27.09.2013 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ev sahipliğinde 27 Eylül Dünya Turizm Günü'nde gerçekleşen, savaş ve gerilim politikalarının turizme olumsuz etkilerinin ve sektörün geleceğinin tartışıldığı 'Ekmeğini Barıştan Çıkaran Sektör: Turizm' konulu konferansın ikinci bölümünde "Gazetecilerin gözünden savaş ve turizm" konulu panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü araştırmacı gazeteci Meriç Köyatası'nın yaptığı panelde, usta gazeteci Çoşkun Aral, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, yazar Nazım Alpman, belgesel yapımcısı,sanatçı Atilla Atasoy katıldı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'in de dinleyici olarak yer aldığı panelin açılış konuşmasını yapan Meriç Köyatası, turizm sektörünün ülke için önemli bir kaynak olduğunu, iç ve dış politikaların sektörü hassas derecede etkilediğini vurguladı. Köyatası, "Barışın olmadığı yerde turizm hiç olmaz" dedi.

Türkiye'nin savaş bölgelerine olan yakınlığının ülke turizmini olumsuz etkilediğini belirten Coşkun Aral, "Şu anda Suriye'den ötürü Güneydoğu illerindeki turizme sıcak bakılmıyor" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay ise turizmin gelişmesini düşünce özgürlüğü ile bütünleştirdi. Abakay, "Düşünce ve ifade özgürlüğünün olmadığı yerde turizmin gelişmez" diye konuştu. Abakay, son 100 yılda Türkiye'de 80 gazetecinin öldürüldüğünü söyledi.

Savaş ve turizm ilişkisinin böyle bir konferansta tartışılmasının bir düşünce olduğunu belirten Nazım Alpman da konferansa ev sahipliği yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a teşekkür etti.

Panelin kapanışında konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de gazeteciler olarak turizmin arkasında olduklarını söyledi. Antalya'nın yaşamsal kaynağının turizm olduğunu ifade eden Türenç, "Alkolü yasaklamakla, giyim kuşama karışmakla turizm olmaz. Bunu bir turiste anlatamazsın" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazetecilerin Gözünden Savaş ve Turizm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement