Gazeteler, Kalifiye Eleman Sıkıntısından Dertli - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gazeteler, Kalifiye Eleman Sıkıntısından Dertli

Gazeteler, Kalifiye Eleman Sıkıntısından Dertli
24.05.2013 14:06  Güncelleme: 14:16

Şanlıurfa'da halkı bilgilendirmek amaçlı yayın yapan yerel gazeteler son zamanlarda kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyor.

Şanlıurfa'da halkı bilgilendirmek amaçlı yayın yapan yerel gazeteler son zamanlarda kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyor.

Türkiye genelinde başlatılan gazetelerin birleştirilmesi ve azaltılması yönündeki çalışmalar devam ederken yasada bulunan 7 elaman şartı gazete imtiyaz sahiplerini zor durumda bırakıyor.

Özellikle Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi olmasına rağmen gazeteler muhabir ve kalifiye eleman bulmakta güçlük çekiyor.

Öte yandan Şanlıurfa İş-Kur müdürlüğü ve Milli eğitim Müdürlüğü'nün defalarca söz vermesine rağmen halen gazetecilik kursu açmaması dikkat çekti.

Ayrıca Üniversite'de eğitim gören örgenciler ise staj dönemini Şanlıurfa'da yapmak yerine aşka illerde yapmaya çalışıyor. Her yıl yaklaşık 100'e yakın örgenci mezunu eden İletişim Fakültesi'nin

ise bu konuda ilgisiz kaldığı görüldü. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazeteler, Kalifiye Eleman Sıkıntısından Dertli - Son Dakika


Advertisement