Gaziantep'teki Suriyelilerin Sorunları Tekrar Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'teki Suriyelilerin Sorunları Tekrar Masaya Yatırıldı

Gaziantep\'teki Suriyelilerin Sorunları Tekrar Masaya Yatırıldı

Gaziantep’te yaşayan Suriyelilerin sorunları tekrar masaya yatırıldı.

29.05.2014 12:53

Gaziantep'te yaşayan Suriyelilerin sorunları tekrar masaya yatırıldı.

Gaziantep Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen 'Gaziantep'te Barınma Merkezlerinde ve Merkezler Dışında Geçici Koruma Altına Alınmış Suriyelilere İlişkin Özet Brifing' adlı toplantıda Gaziantep'te yaşayan Suriyelilerin sorunları masaya yatırılarak, çözüm önerileri arandı.

VALİ ATA, "İLİMİZDE ÇOK CİDDİ BİR SORUN YAŞANMADI"

Brifingde bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'te Suriyeliler ile ilgili ciddi bir sorunun yaşanmadığını belirterek, "Suriye'de başlayan olaylar sonrasında bu olayların bir iç çatışmaya dönüşmesinin ardından, ilimize yoğun bir göç olayı ile karşı karşıya kaldık. Ülkemizdeki illerden en fazla etkilenen illerden bir tanesi de Gaziantep oldu. Türkiye'de mülteci sayısının 800 bin olduğunu kabul edersek her 4 kişiden bir tanesi ilimizde yaşıyor. Allah'a çok şükür ilimizde çok ciddi bir sorun yaşanmadı" ifadelerinde bulundu.

Ata, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Gaziantep halkı kendisine düşen misafirperverliği göstererek kamp dışında yaşayan Suriyelilerin her türlü ihtiyacını karşılaması için başta belediyelerimiz olmak üzere ilimizdeki tüm sivil toplum örgütleri, yardım kuruluşları her türlü desteği verdi. Şu ana kadar ciddi bir sorun yaşanmadı ancak nüfusun yoğun olduğu bir yerde hiçbir sorunun yaşanmayacağı anlamına gelmez. Burada yaşayan insanların ilimizde uzun süre yaşayacağını tahmin etmiyordum. Bugüne kadar sorunsuz, sıkıntısız getirdik. Bundan sonraki yapılması gereken konular açısından üzerimize düşen görevler var."

BAŞKAN ŞAHİN: "VATANDAŞLARIMIZ İLE SURİYELİLERİN SORUNLARINI BERABER YÜRÜTECEK BİR MODELE İHTİYACIMIZ VAR"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında şunlara yer verdi:

"Ortadoğu'daki siyasi iktidarsızlık, komşularımızda yaşanan bir çok iktidarsızlığın, çalkalanmaların bizim ve bizim toprağımızı nasıl etkilediğinin en büyük göstergesi şu anki Suriyeli mülteciler meselesidir. Üzerinden 3 yıl geçti. Ben Suriye ile alakalı 3 yıl önce Merkez Yürütme Kurulu'nda ve Bakanlar Kurulu'nda görev yaptığım için bu süreç yaşanmasın, Suriye'deki kaos ve iç savaş olmasın diye Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımız büyük çaba gösterdi. Suriye halkı Suriyeliler tarafından yönetilsin ve iç barış olsun diye malesef bugünki mevcut yönetim, buna tamam deyip gereğini yapmayarak bugün hiç kimsenin istemediği istikrarsızlığı bölgemiz yaşamaya başladı."

Suriyeli mültecilerin en az mağduriyete uğraması için çalışmalar yapılması gerektiğini bildiren Şahin, "Şimdi bize düşen şey, bizim inancımız, bizim medeniyetimiz bizim hayata bakış açımız açısından komşuda bir yangın varsa bize düşen şey onlara yardımcı olmak ve kapılarımızı açmaktır. Özellikle en dezavantajlı gruplar kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engellilerin burada daha az mağdur olması için gerekli çalışmaları yapmaktır" diye konuştu.

Türk halkının ve Suriyeli mültecilerin sorunlarını, beraber yürütecek bir modele ihtiyaçları olduğunu kaydeden Şahin, "Bugün itibari ile Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti, sivil toplum kuruluşları ve Türkiye halkı burada muhteşem bir başarı hikayesi gösterdi ve evini, gönlünü, toprağını, yüreğini kardeşlerine, misafirlerine açtı. Kısa vadede kesin bir çözüm gözükmüyor. Özellikle kendi bölgemiz ve kendi şehrimizde daha yapısal dönüşümlerin ve bugün toplumun kendi içerisinde yaşadığı birtakım sorunlara bir model oluşturmak ve burada kendi vatandaşımızın memnuniyetini, kendi vatandaşlarımızın hakkı ve hukukunu koruyarak, mülteci dostlarımızın sorunlarını da beraber yürütecek bir modele ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Brifing daha sonra Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu'nun sunumu ile devam etti.

Brifinge Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, daire ve şube müdürleri ile davetliler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'teki Suriyelilerin Sorunları Tekrar Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement