Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep\'ten Kısa Kısa

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriyeli vatandaşların çocuklarına okul açarak eğitim hayatlarını sürdürmelerini istediklerini bildirdi.

01.03.2013 18:10

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriyeli vatandaşların çocuklarına okul açarak eğitim hayatlarını sürdürmelerini istediklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriyeliler için açtığı okul, Amerika'nın Sesi Televizyonu'ndan muhabir Scott Bobb'un programına konu oldu.

Programa konuk olan Güzelbey, Bobb'un sorularını yanıtlayarak, kente gelen Suriyeliler için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Özellikle çocukların eğitim hayatını sürdürmelerine önem verdiklerini vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:

"Bu açıdan Suriyeli vatandaşların çocuklarına okul açarak eğitim hayatlarını sürdürmelerini istiyoruz. Onlar bizim misafirlerimiz. Bizler de Türk milleti olarak elimizden gelen misafirperverliği göstermeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki bu insanlar kendi ülkelerinde baskı ve şiddet olmasa burada olmazlardı."

- İslahiye'de okul sütü dağıtımına başlandı

İslahiye'de okullarda süt dağıtımına başlandı.

Kaymakam Osman Beyazyıldız, Belediye Başkanı Malike Uludağ, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Özdemir ve Okul Müdürü Ejder Köse'nin katılımıyla 75. Yıl İlkokulu'nda süt dağıtım töreni düzenlendi.

Özdemir, eğitim öğretim dönemi boyunca haftanın 3 günü anaokulu 1, 2, 3 ve 4. sınıflara yaklaşık 6 bin paket süt dağıtacaklarını ifade etti.

Uludağ da süt dağıtımına eş zamanlı olarak bin 700 öğrenciye poğaça dağıtmaya başladıklarını kaydetti.

Muhabir: Yusuf Atlıhan - Zekeriye Şimşek/ Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement