Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir'in Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir'in Açıklaması

Gazikent Üniversitesi, Gaziantep ve çevre illerdeki 12 üniversitenin kütüphane yöneticileri, kütüphaneciler ile bilgi uzmanlarının katılımıyla, bölgesel eğitim semineri düzenledi.

26.01.2012 18:40

Gazikent Üniversitesi, Gaziantep ve çevre illerdeki 12 üniversitenin kütüphane yöneticileri, kütüphaneciler ile bilgi uzmanlarının katılımıyla, "Bilgi Okur-Yazarlığı ve Elektronik Kaynaklar" konulu bölgesel eğitim semineri düzenledi.

Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir, seminerde, kütüphanecilik ve teknolojiyle bilgiye ulaşma konularında kendi hayatından ve gördüklerinden örnekler vererek tecrübelerini paylaştı.

Özdemir, kitap sevgisi, kitaplarla dost olmak, sevgi ve dostluğun küçük yaşlarda başlamasının gerektiğini, okuma ve kitap alma alışkanlığının kendisinde çok küçük yaşlarda başladığını dile getirdi.

Küçük yaşlardan itibaren satın aldığı ve okuduğu kitapları muhafaza ederek evinde güzel bir kütüphane kurduğunu, kurduğu bu kütüphaneyi görev yaptığı Gazikent Üniversitesi Mütercim Asım Kütüphanesi'ne bağışladığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Eskiden kitap almanın yanında taşımanın bilgiye ulaşmak adına büyük zorlukları vardı. Ama gelişen teknolojiyle bu zorluklar geride kaldı. Bilgiye ulaşmak gelişen teknolojiyle daha kolay ve daha çabuk olduğu için yeni nesil bilgiye ulaşma adına çok şanslı. Yurt dışında bir çok gezi yaptım. Bu gezilerde özellikle o ülkelerde bulunan kütüphaneleri gezdim, son yaptığım Dubai gezisinde de bu ülkenin hayırsever bir vatandaşı olan Cuma El Macit'in kurduğu el yazmalarından oluşan zengin kütüphanesini ziyaret ettim. Bu kütüphanede Türkiye'den giden bir çok el yazması kitapları gördüm ve inceledim."

Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu incelemede Türkiye'den giden el yazması eserler arasında atalarımızın teleskoplarla gökyüzünü incelediği ve bu hususlardaki notları vardı. Atalarımızın neyi gözlemledikleri, neleri tespit ettiklerinin bizde bir bilgisi yok, bu sebepten bizler bu konuda bilgiye sahip değiliz, sizin gibi kütüphanecilerin bu bilgileri koruması, muhafaza etmesi, bizlere sevdirmesi ve gelecek nesillere bu bilgileri aktarması gerekir.

Üniversite demek sadece sanayiye çalışacak insanlar yetiştiren kurumlar demek değildir. Üniversite demek geçmiş medeniyetler ile gelecek arasında köprü kuran bilgi taşıyan kurumlar demektir. Bütün hayır kapıları elbette önemlidir, ancak ilim irfan kapısı bütün kapılara önceliği olan bir kapıdır. Cuma El Macit, el yazmalarından oluşan kütüphaneyi kurarak İslam dünyasından 16 bin eseri bu kütüphanede muhafaza etmiştir."

Eğitim seminerine katılan konuşmacılar da yayın evlerinin elektronik kaynakları hakkında bilgi verdi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir'in Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement