Gebze, Kırgızistanlı Konuklarını Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Gebze, Kırgızistanlı Konuklarını Ağırladı

Gebze, Kırgızistanlı konuklarını ağırladı.

08.07.2012 16:23

Gebze, Kırgızistanlı konuklarını ağırladı.

Eski Gebze Belediye Başkanı Ahmet Pembegüllü'nün başkanlığı döneminde kardeş belediye ilan edilen Kırgızistan'ın Karakol Belediye Başkanı İşembeg Ömürkanov İmangaziyeviç ve belediye meclis üyeleri, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker eşliğinde kent turu yaptı.

Gebze Kent Meydanı, Eskihisar sahili, Kartacalı komutan Anibal'ın mezarı, Eskihisar Kalesi, Ballıkayalar, Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Camisi'nin yanı sıra kent merkezini mihmandar eşliğinde gezen Kırgız konuklar onuruna yemek verildi.

Karakol şehri ile ilişkilerin yeniden canlandırılmasına yönelik gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köşker, konuk başkan ve heyete ziyaret için teşekkür etti.

Köşker, şunları söyledi:

"Rahmetli Ahmet Pembegüllü döneminde imzalanan kardeş şehir protokolü kapsamında, kardeş şehrimizle ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara birlikte imza atma arzusundayız. Bu kapsamda kardeş şehrimizdeki gönül dostlarımıza, kardeşlerimize Gebzeli hemşehrilerimizin selamlarını yolluyorum."

Konuşmanın ardından Kırgız mevkidaşı İşembeg Ömürkanov İmangaziyeviç, Köşker'e el işi tablo hediye etti.

Başkan Köşker ve ekibini, misafirperverliğinden dolayı kutlayan İmangaziyeviç, "Gebze'de kendimizi evimizde gibi hissettik. Sanayisi ile dünyanın bildiği, tanıdığı kardeş şehrimiz Gebzemiz'in insanları bir o kadar sıcak kanlı ve cana yakın. En kısa zamanda Köşker ve değerli çalışma arkadaşlarını kentimizde ağırlamak isteriz" şeklinde konuştu.

Muhabir: İsa Turhan

Yayıncı: Kemal Kaymak - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gebze, Kırgızistanlı Konuklarını Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement